Portret/ Alex Coneac dansează în stilul Jackson la baluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul este elev la Colegiul Tehnic Rădăuţi şi a devenit fanul superstarului american în urmă cu patru ani. De atunci, nu este zi în care să nu să se mişte ca idolul său.

Alex Coneac este cel mai împătimit fan din Rădăuţi al lui Michael Jackson, starul decedat în urmă cu un an. „Pe la 14 ani am găsit la tata două casete cu Michael şi le-am ascultat. Pe atunci nu aveam internet să pot afla mai multe despre el. Primele lucruri pe care le auzisem erau că e homosexual şi îşi face operaţii estetice“, povesteşte tânărul. Din momentul în care a ascultat cele două casete viaţa lui s-a schimbat.

„Cu toate că nu eram generaţia MJ, am ajuns să îl apreciez poate mai mult decât cei care au crescut pe muzica lui. Acum nu ştiu cât îmi influenţează viaţa, însă mi-o schimbă. Îmi pare rău pentru cei care nu pot să dezlege mitul din jurul lui, probabil că invidia nu-i lasă“, a mai spus Alex Coneac.

După ce i-a văzut videoclipurile, tânărul a început să înveţe şi mişcările de dans ale lui Michael Jackson. „Am învăţat singur tot, privind maeştrii la lucru“, spune zâmbind Alex. Aşa a ajuns să facă parte din grupul dansatorilor din liceu şi să danseze la numeroase evenimente, precum Balul Bobocilor.

„Deocamdată, nu sunt hotărât ce voi face după ce voi termina liceul. Mulţi prieteni şi colegi mi-au sugerat să mă îndrept spre dans, însă e foarte greu să faci ceva în acest domeniu aici deoarece oraşul e prea mic şi nu ai unde“, este de părere tânărul.

„Am învăţat să cânt ascultându-l“

Modest şi un perfecţionist înnăscut, după cum îl consideră şi colegii, Alex încearcă să-l imite pe Michael din toate punctele de vedere. Pe lângă mişcările scenice, tânărul a încercat să cânte ca idolul său.

„Am învăţat să cânt ascultându-l, însă nu poate exista vreo comparaţie. Cel mai important e că i-am învăţat mişcările. Îl apreciez nespus de mult pentru noul stil pe care l-a impus, original prin dans, muzică şi videoclipuri“, explică Alex Coneac.

A plâns pe melodiile idolului său

Imediat după ce l-a ascultat a început să citească tot ce apărea despre el, ceea ce l-a făcut să-l descopere şi să-l înţeleagă. Ba mai mult, a plâns de multe ori ascultând melodiile „Cry“ sau „Man in the mirror“.

„Dacă un om reuşeşte să te facă să plângi necunoscându-l direct, înseamnă că într-adevăr există minuni. Eu dacă sunt trist mă înseninează, iar dacă sunt fericit şi îl ascult mă face şi mai fericit“, afirmă Alex Coneac.

Profil
Născut. 1 mai 1992, Rădăuţi.
Studii. Este elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Rădăuţi.
Familie. Mai are o soră mai mică cu doi ani.

Întrebări şi răspunsuri
Ce părere ai despre viaţa lui Michael?
A avut o viaţă foarte controversată. Păcat că mulţi îl judecă după ceea ce spun unii. Nu cred că i-a fost uşor să intre în această lume, forţat fiind de tatăl lui. Îl apreciez nespus de mult că a reuşit să ajungă atât de sus. Cred că doar pe scenă era fericit. Era un geniu neînţeles, ca toate geniile pământului.
Cum ai aflat de moartea starului?
Am auzit întâmplător şi nu îmi venea să cred. Când am deschis televizorul am conştientizat. A fost şocant, mai ales că el pregătea acel concert, după o pauză de 12 ani. Păcat că după moarte s-au descoperit fanii. A avut un mesaj de transmis şi cred că şi-a atins scopul.

Ce-i place
Pe lângă pasiunea pentru dans şi muzica starului mondial, lui Alex îi mai place să deseneze în creion portrete, să joace tenis cu prietenii. Tânărului îi plac şi oamenii care au simţul umorului.

Ce nu-i place
Lui Alex Coneac îi displac răzbunarea şi viciile.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite