Portret/ Adrian Chiruţ face imagine Sucevei prin sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chiruţ
Adrian Chiruţ

Bărbatul a participat la zeci de campionate, în calitate de component al echipei locale de handbal, care activează în prima ligă a României.

Să devină handbalist de valoare nu a fost niciodată un scop pentru Adrian Chiruţ. În clasa a şasea, în urma unei preselecţii organizate de către universitate, a fost remarcat de antrenori. „În 1995 învăţam la Şcoala 11 din Burdujeni şi într-o zi a venit domnul Ghervan pentru o selecţie. M-a ales şi pe mine pentru că eram unul dintre cei mai înalţi băieţi din clasă“, povesteşte cum a început să se antreneze sportivul sucevean, unul dintre jucătorii de bază ai echipei locale de handbal.

A jucat şase ani la Juniori

Drumul său de la junior la mare handbalist nu a fost deloc uşor. „Când eram mai mic mă gândeam uneori să renunţ, însă din fericire nu am făcut-o. Îmi place handbalul şi, chiar dacă e greu, merg mai departe“, a declarat Adrian Chiruţ.
Primul pas spre a deveni un handbalist valoros a fost să se mute, din clasa a VII-a, la Liceul Sportiv. În această perioadă a debutat şi ca junior 3, grupă în care a jucat timp de doi ani.

A petrecut alţi doi ani în cadrul grupelor de juniori 1 şi 2, timp în care a fost selectat în cadrul naţionalei de juniori a României. Deşi iniţial nu a fost un jucător de bază în cadrul echipei, acesta a reuşit să se impună participând la zeci de întreceri sportive.

„A fost o perioadă foarte frumoasă. Pe lângă plăcerea de a juca pentru naţională, am avut şi şansa de a vedea multe locuri şi de a-mi face mulţi prieteni“, a povestit suceveanul. Jocul bun pe care l-a făcut i-a adus în anul 1999 şi prima convocare în cadrul echipei de handbal Ambro Suceava, echipă la care a jucat timp de aproape trei ani.

A trecut prin clipe grele

Din păcate echipa a retrogradat, iar apoi s-a desfiinţat, lucru care nu l-a descurajat pe sportiv. Datorită calităţilor sale a fost selectat pentru noua echipă a Sucevei, care activează de atunci în prima ligă naţională.

A muncit pentru victorii

Pentru a face performanţă suceveanul a fost nevoit să lupte din greu şi să ignore accidentările pe care le-a avut. „Handbalul e un sport de contact. Mai toate echipele joacă în forţă şi din când în când apar şi accidentări. Din fericire, nu am avut parte de accidentări grave, care să mă ţină departe de teren“, a declarat handbalistul.

Anul trecut a fost convocat pentru finala Challenge Cup şi a jucat contra UCM Reşiţa. „A fost cel mai frumos meci la care am luat parte. Din păcate am luat bătaie. Anul acesta ne-am dori să câştigăm cupa“, a declarat Adrian Chiruţ.

Profil
Născut. 27 iulie 1983, Suceava.
Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Suceava.
Familie. Căsătorit, are un copil.

Întrebări şi răspunsuri
Soţia vă susţine în ceea ce faceţi?
Desigur. De fiecare dată când jucăm acasă nu lipseşte de la niciun meci. Acelaşi lucru se petrece şi atunci când jucăm în deplasare, ea stând lipită de televizor pentru a vedea cum joc. A ajuns chiar să-mi cunoască stările şi, înainte de fiecare meci, să anticipeze modul în care voi juca.
Aţi avut oferte de la alte echipe?
Au fost câteva echipe din ţară care mi-au făcut oferte, unele dintre ele destul de atractive, însă am ales să rămân acasă, în Suceava, şi să joc aici. În plus, am dorit să stau alături de soţie şi de băieţelul pe care-l avem.

Ce-i place
Handbalistul adoră muzica. Indiferent dacă este vorba despre muzica românească ori străină, acesta ascultă aproape tot ce este în top. De asemenea, lui Adrian Chiruţ îi place să se recreeze la pescuit, alături de prieteni.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii cu două feţe, care îmi vor răul. Când am parte de astfel de persoane încerc să le evit, să le scot din rândul meu de prieteni pentru ca să nu mă afecteze pe mine, ori să-mi afecteze familia“, a explicat acesta.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite