Portret/Gabriel Panţiru Poliţistul care dă raport sucevenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Panţiru
Gabriel Panţiru

Gabriel Panţiru este purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava. Iubeşte sportul, mai ales patinajul artistic. A lucrat cu pasiune ca criminalist, timp de trei ani.

Este ofiţer de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava şi are ca principală atribuţie mediatizarea cazurilor la care lucrează colegii lui. Din copilărie visa să devină poliţist, iar după 22 de ani a reuşit să-şi îndeplinească dorinţa. Mai întâi, a urmat cursurile Liceului Militar „Neagoe Basarab“ din Buzău şi apoi a continuat cu Academia de Poliţie. A fost încadrat în 2003, când a dat concursul pentru postul de ofiţer criminalist în Cluj. După numai trei ani de practică, dorul de locurile natale l-a adus înapoi la Suceava.


„Este o senzaţie frumoasă atunci când tragi cu arma“


Prima dată când a tras cu o armă de foc a fost în cadrul unui exerciţiu la Liceul Militar. „Este o senzaţie frumoasă atunci când tragi cu arma. Dintotdeauna visasem la acel moment şi a fost exact aşa cum mă aşteptam, emoţionant“, descrie tânărul poliţist momentul. Din anii petrecuţi în internatul liceului îşi aduce aminte cu plăcere de fiecare zi alături de colegi.


„În fiecare seară după cursuri găseam să facem ceva. De exemplu ne strângeam mai mulţi colegi în sectorul duşuri şi jucam cărţi, whist, renţ sau şeptica, doar ca să petrecem timpul mai frumos“, povesteşte ofiţerul. O altă practică din anii de liceu a poliţistului era să-şi trezească colegii de cameră sau chiar din internat cu întrebări imposibile pentru a primi un răspuns absurd.

„Cel mai adesea îi trezeam şi le ceream cheile de la elicopter, iar ei buimăciţi nu-şi dădeau seama de ceea ce se întâmplă şi spuneau că este sub pernă sau pe noptieră numai să-i lăsăm să doarmă“, povesteşte amuzat Gabriel.  Munca pe care o depune ofiţerul în cadrul Inspectoratului este mereu solicitantă. Menirea lui este să prezinte evenimentele oamenilor şi cel mai important, spune el, este că arată cetăţenilor că poliţia îşi face datoria.
Cazul care l-a impresionat cel mai mult pe ofiţer, de când ocupă postul de la Relaţii Publice, îi are ca „actori“ pe doi copii de 11 ani.


Crede că oamenii trebuie să se implice mai mult


„Au găsit pe jos o agendă cu o sumă mare de bani şi totuşi au venit la poliţie să sesizeze acest aspect. M-au impresionat pentru că deşi aveau o condiţie precară de acasă nu s-au gândit să păstreze banii. Am rămas surprins să văd că nişte copilaşi ne dau nouă, adulţilor, lecţii de etică şi moralitate“, spune emoţionat purtătorul de cuvânt.  Consideră că acei oameni care trec impasibili pe lângă un eveniment neplăcut sunt lipsiţi de responsabilitate şi acest lucru îl deranjează.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite