Portret: Bogdan Macovei bate recorduri la atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Macovei
Bogdan Macovei

Bogdan Ilie Macovei (16 ani) este elev în clasa a X-a în Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul Silvic Bucovina, însă de cinci ani de zile îşi dedică timpul liber pe care îl are antrenamentelor şi competiţiilor la atletism.

La numai 16 ani, a reprezentat judeţul Suceava la campionatele naţionale, dar şi ţara la campionatul mondial în vara acestui an. A început să facă atletism după ce fratele său mai mare, Mihăiţă (19 ani), l-a îndrumat să se înscrie. Era prin 2006, atunci când a cunoscut-o şi pe Elena Ţîmpău, antrenoarea sa, care i-a devenit în timp cea mai bună prietenă.

În urmă cu aproximativ un an jumătate, l-a convins şi pe fratele celălalt mai mic, Cosmin (15 ani) să facă sport. „El face canotaj şi a reuşit până acum să fie dublu campion balcanic la canotaj. Acum concurăm în rezultate şi ne dorim ca în anul 2016 să ajungem amândoi să participăm la Jocurile Olimpice“, ne-a spus Bogdan Macovei.

Citiţi întreaga poveste a lui Bogdan Macovei în săptămânalul ADS Suceava pe care îl găsiţi la chioşcurile de ziare în perioada 13 - 19 octombrie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite