Pompierii suceveni, vicecampioni la faza naţională (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii suceveni au obţinut locul II la Concursul Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, faza naţională din acest an, echipa suceveană fiind la 3,2 secunde de locul I.

Cei 7 concurenţi ai lotului reprezentativ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” au obţinut din prima încercare, fiind şi primii care au deschis proba, conform tragerii la sorţi a ordinii de intrare, timpul cel mai bun al ultimei probe susţinute vineri, şi anume “Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, un timp record – 29,57 de secunde.

Aşadar, au obţinut medalia de aur – locul I la ultima probă a competiţiei, după ce la probele „Pista cu obstacole pe 100 m” şi „Scara de fereastră”, au obţinut locurile I, respectiv II. Astfel, la sfârşitul fazei naţionale a Concursului Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii suceveni s-au aflat pe locul II, la 3,2 secunde de pompierii din Bacău, care au obţinut locul I.

image

“Timpii obţinuţi de loturile aflate pe podium sunt următoarele: ISU Bacău – 308, 66 secunde, ISU Suceava – 311, 86 secunde şi ISU Călăraşi -  314, 14 secunde. Pompierii suceveni au avut o diferenţă foarte mică, de 3,2 secunde, faţă de locul I, iar 2,28 secunde i-a urcat pe locul II faţă de ISU Călăraşi, ceea ce dovedeşte că a fost o concurenţă acerbă între pompierii suceveni şi cei băcăuani, pe de o parte, şi cei călărăşeni, pe de altă parte”, a explicat Ioana Istrati, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

În acest an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Călăraşi, a fost detronat, după ce, trei ani consecutiv, a obţinut locul I la faza naţională a concursurilor, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. Constantin Ene” al judeţului Bacău. Astfel, medaliile de aur şi argint au ajuns în Moldova, la Bacău şi Suceava.

“După trei ani în care campioni au fost pompierii călărăşeni, anul acesta a venit rândul colegilor din zona Moldovei, Bacău şi Suceava, să obţină primele două locuri pe podium. De altfel, anul acesta, toate echipajele concurente la etapa zonală desfăşurată la Târgu Neamţ s-au calificat la etapa a IV-a – finală.

Felicit toate loturile participante la etapa finală din acest an, pentru seriozitatea şi profesionalismul cu care au înţeles să abordeze această competiţie, considerată o adevărată olimpiadă a pompierilor militari”, a spus şeful competiţiei, locotenent colonel Mihai Mirel Guţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

image

Astfel, dacă locul I a fost ocupat de Bacău, II de Suceava, iar III de Călăraşi, locul IV a revenit tot Moldovei, echipei ISU Iaşi şi locul V echipei ISU Bucureşti.

„Concurenţa a fost acerbă şi am dovedit, şi anul acesta că suntem unul dintre cele mai bune loturi. Dacă un aveam ghinionul de la proba „Ştafeta 4x100 m”, aveam şanse foarte mari la locul I. Foarte bine pregătite au fost lourile venite din Moldova, noi, Bacău, Iaşi, Botoşani şi Neamţ. Ne bucurăm că Moldova a reuşit să detroneze lotul din Călăraşi.

Suntem vicecampioni naţionali, am obţinut locul II al celor mai buni pompieri din ţară. În ultimii ani, la faza naţională, am dovedit că suntem din ce în ce mai buni. De la an la an, am urcat în clasamentul general; anul trecut am obţinut locul IV” a declarat Mr. Tăuteanu Marius, şeful lotului ISU Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite