Suceava: Pompieri puşi pe drumuri de o alarmă falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
20 de pompieri pentru un incendiu fals
20 de pompieri pentru un incendiu fals

Femeia care a sunat la 112 a spus că arde o casă în centrul comunei Frumosu.

În cursul după amiezii de ieri, o femeie, care s-a recomandat Elena M., a sunat la 112 şi a solicitat intervenţia pompierilor la un incendiu în comuna Frumosu.

După alertarea forţelor de intervenţie ale Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc şi punerea lor în mişcare spre locul producerii evenimentului, personalul din cadrul Dispeceratului a alertat Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Frumosu şi Vatra Moldoviţei şi a apelat numărul de telefon de pe care a sunat femeia pentru a primi date suplimentare referitoare la amploarea incendiului. Subofiţerului operativ din dispecerat i-au fost confirmate datele, iar femeia a solicitatt din nou intervenţia pompierilor la o casă din centrul comunei Frumosu.

Incendiul a fost o farsă

La locul intervenţiei au fost mobilizate Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc, care a intervenit cu 10 militari şi 2 autospeciale, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Frumosu şi Vatra Moldoviţei, fiecare cu câte o autospecială şi câte 5 voluntari, şi Postul de Poliţie al comunei Frumosu, cu 2 agenţi.

"La sosirea echipajelor în comună, s-a apelat, din nou, persoana care a sunat la 112, aceasta răspunzând sec că a fost o farsă. Facem apel la spiritul civic al cetăţenilor pentru identificarea reală a persoanei apelante, ştiind că dincolo de consumul de resurse, în acelaşi timp, în altă zonă a raionului de intervenţie putea fi chiar cineva care avea o nevoie reală de prezenţa pompierilor pentru intervenţie şi salvare”, a spus Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.   

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite