Poliţiştii suceveni previn criminalitatea prin cluburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au împărţit pliante într-un club din Salcea
Poliţiştii au împărţit pliante într-un club din Salcea

Poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, parteneri ai Campaniei naţionale ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, au ajuns în mijlocul tinerilor suceveni în încercarea de a promova prevenirea actelor de violenţă din cluburi, discoteci, dar nu numai.

“S-au plasat în mijlocul tinerilor cu un discurs adecvat şi coerent, cu o ţinută impecabilă, dar eliberându-se de orice haină a formalismului şi rigidităţii, atât de dăunătoare pentru coagularea unei relaţii de încredere şi respect reciproc.

S-au strecurat în viaţa tinerilor mergând în locurile în care ei relaţionează şi socializează, în care îşi manifestă bucuria şi dezinvoltura şi în care, câteodată, unii, afişează comportamente şi atitudini neconforme regulilor de convieţuire socială”, au explicat reprezentanţii IPJ Suceava.

Astfel, sâmbătă dimineaţă poliţiştii au mers în Centrele de plasament “Speranţa” şi  “Colţ Alb” unde au discutat cu tinerii instituţionalizaţi, le-au prezentat filme educative şi le-au dat pliante şi materiale pe linia prevenirii delincvenţei juvenile.

“Deschiderea pe care au afişat-o copiii a indus o dezbatere interactivă despre tânărul în societatea actuală, despre riscurile la care se expune şi oportunităţile pe care trebuie să le folosească pentru desăvârşirea umană şi profesională”, au mai spus reprezentanţii IPJ Suceava.


De asemenea, poliţiştii au fost prezenţi şi pe arterele sucevene dar şi în zona centrelor comerciale unde i-au informat pe suceveni despre această campanie şi scopul ei.

image

Seara, poliţiştii au ajuns într-un club din Salcea unde au împărţit pliante şi i-au surprins pe tineri cu mesaje proiectate pe ecranele din discotecă cu caracter preventiv, respectiv “Opreşte Violenţa – Fii Vesel nu Agresiv!”.

Astfel tinerii au putut privi materialele cu conţinut preventiv care au avut ca scop să îi responsabilizeze cu privire la urmările săvârşirii de fapte antisociale şi să îi informeze în legătură cu măsurile de prevenire a victimizării. Alături de poliţişti, mesajul preventiv a fost promovat şi de către Dj-ul clubului care s-a implicat în această campanie.

“Asemenea acţiuni vor fi desfăşurate în mod constant, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava devenind partener şi într-un proiect ce are ca obiective  prevenirea faptelor de violenţă şi prevenirea consumului de alcool şi droguri în discoteci şi în zona aferentă acestora – proiect intitulat <Party fără droguri>”, au explicat reprezentanţii IPJ Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite