Suceava: Poliţiştii au combătut infracţionalitatea cu fluturaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Poliţiştii au combătut infracţionalitatea cu fluturaşi
Suceava: Poliţiştii au combătut infracţionalitatea cu fluturaşi

Pentru o zi, poliţiştii au ieşit în stradă nu pentru a-i amenda ori prinde pe infractori, ci pentru a-i informa pe suceveni cum să reuşească să se ferească de răufăcători. Evenimentul a

Pentru o zi, poliţiştii au ieşit în stradă nu pentru a-i amenda ori prinde pe infractori, ci pentru a-i informa pe suceveni cum să reuşească să se ferească de răufăcători. Evenimentul a avut loc ieri, în cadrul campaniei ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii“.

În acest scop, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii de proximitate au desfăşurat activităţi de informare stradală a locuitorilor municipiului Suceava.

„Pentru prevenirea furturilor din maşini, poliţiştii s-au deplasat în parcările centrelor comerciale şi ale hipermarketurilor, dar şi în parcările dintre blocuri, unde au pus sub ştergătoarele maşinilor, flyere cu mesaje educativ-preventive pe această linie“, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.Acţiunea de ieri a fost dedicată şi prevenirii infracţiunilor de tâlhărie, astfel că poliţiştii au distribuit sucevenilor peste 2.500 de materiale informativ-preventive, prin intermediul cutiilor poştale din blocurile situate în cartierele Obcini, George Enescu, Zamca, Centru şi Burdujeni, precum şi la casele din cartierul Iţcani. „E bine că mai au loc şi astfel de evenimente menite să-i înveţe pe suceveni cum să se ferească de infractori. Sunt multe persoane, mai ales pensionari, care cred orice le spune un străin, putând fi astfel păcăliţi uşor“, a declarat Vlad Tomescu, unul dintre şoferii care a primit un astfel de flyer.


Evenimentul vine la trei zile după desfăşurarea festivalului „Night Music-Festival antiviolenţă“, organizat de Asociaţia „Youth can do it“. Atunci, timp de trei zile, peste 20 de DJ din Suceava, Botoşani, Iaşi, Argeş şi Târgu Neamţ, i-au încântat pe tineri şi au militat împotriva infracţionalităţii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite