Suceava: Poliţiştii nu sunt uniţi când vine vorba de drepturile lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Poliţiştii nu sunt uniţi când vine vorba de drepturile lor
Suceava: Poliţiştii nu sunt uniţi când vine vorba de drepturile lor

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a declanşat ieri proteste la nivel naţional timp de cinci zile.

Aproximativ 40 de poliţişti şi poliţişti de frontieră au pichetat, ieri, între orele 10.00 şi 12.00, sediul Palatului Administrativ din Suceava. Ei aveau pancarte cu mesaje de genul „Guvernanţi, coborîţi în stradă la dialog”, „Aveţi curaj, perimetrul este încă sigur”, „Apelaţi 112 ?” sau „Cetăţeni, în Poliţie sunt tot 8.000 de posturi neocupate. Cine profită de această nouă economie ?” Protestatarii au lăsat la Prefectură o listă cu revendicările lor.

Poliţiştii sunt decişi să protesteze

“Nu se va renunţa la acţiunile de protest pînă nu vor fi soluţionate toate solicitările”, a declarat Florin Rădăcină, şeful Biroului Teritorial Suceava al SNPPC. Protestatarii au înmânat prefectului de Suceava o lista cu revendicările lor. Poliţiştii au protestat cu pancarte pe care scria “Guvernanţi, coborâţi în stradă la dialog ”, ”Aveţi curaj, perimetrul este încă sigur”, ”Apelaţi 112?” şi ”Cetăţeni, în Poliţie sunt tot 8.000 de posturi neocupate. Cine profită de această nouă economie?”.

Greve de avertisment la nivel naţional

Circa 5.000 de persoane, poliţişti în uniformă şi personal contractual vor picheta şi în următoarele trei zile, timp de două ore, sediile autorităţii de stat atât în Bucureşti, cât şi în toate cele 40 de reşedinţe de judeţ. În Capitală, au fost pichetate Administraţia Prezidenţială (Palatul Cotroceni), Guvernul (Palatul Victoria), sediul MAI şi al Ministerului Finanţelor, iar în ţară sediile prefecturilor şi cele ale inspectoratelor judeţene de poliţie. Revendicările care au condus la proteste sunt legate de refuzul guvernanţilor de a aloca fondurile care lipsesc din bugetul MAI, aprobat pentru anul 2009, dar calibrat numai pentru 10 luni.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite