UPDATE Poliţist sucevean înjunghiat în misiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul a folosit armamentul din dotare. Foto arhivă
Poliţistul a folosit armamentul din dotare. Foto arhivă

Poliţistul a încercat să aplaneze un conflict la o familie din localitatea Moldova Suliţa, când bărbatul care provocase scandalul l-a înjunghiat pe poliţist în zona gâtului.

UPDATE ora 15.00 Agentul de poliţie în vârstă de 25 de ani a fost externat din Spitalul din Câmpulung Moldovenesc după ce medicii i-au acordat îngrijirile mediale necesare, acesta fiind în afara oricărui pericol.

UPDATE ora 12.49 Agresorul a fost operat în această dimineaţă şi se află acum internat pe secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean Suceava. Potrivit medicilor, i-au fost afectat mai multe organe însă în prezent acesta este stabil.

UPDATE ora 11.25 Potrivit medicilor, agentul de poliţie prezintă o "plagă tăiată de cuţit parietală stângă, mandibulă dreaptă, faţă externă coapsă dreaptă, dermatroziuni latero-cervical dreapta şi parietală stângă”, însă rămnile sunt superficiale. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava susţin că agentul de poliţie a scos pistolul, l-a armat şi l-a somat să se oprească, însă agresorul a continuat deplasarea spre poliţist ridicând cuţitul cu intenţia de a lovi, deşi a fost somat a doua oară. 

"Atacul fiind săvârşit prin surprindere, agentul a fost tăiat superficial în zona cefei. Poliţistul a reuşit să-l împingă, somându-l din nou că va folosi pistolul din dotare, dar Costel B. s-a repezit din nou spre agentul de poliţie moment în care acesta a tras un singur foc de armă spre agresor, glonţul nimerindu-l în abdomen", a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani, pe nume Costel Nicuşor Buraciuc, de etnie rromă, din Bilca, era într-o stare avansată de ebrietate. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava fac cercetări cu privire la acest caz.

UPDATE FOTO Un poliţist sucevean a murit şi altul a fost grav rănit în misiune

S-a procedat la legitimarea acestuia, care brusc a scos un cuţit, s-a repezit spre polițiști. Agentul de poliție a scos pistolul, l-a armat și l-a somat să se oprească, însă agresorul a continuat deplasarea spre polițist ridicând cuțitul cu intenția de a lovi, deși a fost somat a doua oară.  Atacul fiind săvârșit prin surprindere, agentul a fost tăiat superficial în zona cefei. Polițistul a reușit să-l împingă, somându-l din nou că va folosi pistolul din dotare, dar B.Costel s-a repezit din nou spre agentul de poliție moment în care acesta a tras un singur foc de armă spre agresor, glonțul nimerindu-l în abdomen.

Cel mai amendat poliţist din Suceava

Întregul eveniment s-a petrecut aseară în localitate Moldova Suliţa din judeţul Suceava. Un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei nr. 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost chemat să aplaneze un conflict dintr-o familie din localitate, când agresorul s-a repezit la poliţist cu cuţitul rănindul în zona gâtului. În acel moment poliţistul a scos armamentul din dotare şi a tras în agresor.

Poliţistul se află internat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, însă starea sa nu este foarte gravă. Bărbatul care l-a agresat pe poliţist a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, acesta fiind în stare gravă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite