Poliţist din Suceava trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au decis trimiterea în judecată a lui Dorel Romică Colesniuc, agent în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Potrivit oamenilor legii, Colesniuc, poliţist judiciar în cadrul IPJ Suceava, a luat mită şi şi-a exercitat în mod abuziv atribuţiile de serviciu.

„În perioada 2008-2011 nu a înregistrat de îndată lucrările şi sesizările penale adresate instituţiei publice din care făcea parte, nu a sancţionat un agent economic din judeţul Suceava cu ocazia constatării unei fapte de natură contravenţională, nu a iniţiat procedurile judiciare pentru a investiga săvârşirea unor fapte la regimul dreptului de proprietate intelectuală“, a declarat procurorul Mirela Fănaru, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

FOTO Ucigaşul mamei şi fetiţei de la Siret, condamnat la închisoare pe viaţă

Inculpatul a luat anul trecut de la trei persoane mită sub formă de băutură şi bani. Acesta a primit coniac şi 1.500 de lei pentru a nu face controale şi pentru a da soluţii favorabile în timpul cercetărilor.

„A sustras şi distrus înscrisuri ce aveau valoare probatorie, a întocmit în fals un proces -verbal de ridicarea unor bunuri şi pentru a corela acest înscris cu declaraţia persoanei cercetate, a determinat-o să facă menţiuni nereale în declaraţia olografă“, explică procurorii. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Suceava.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite