Politicienii ne-au golit şi tolba păcălelilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii care se ţin de poante lipesc afişe buclucaşe pe spatele colegilor
Tinerii care se ţin de poante lipesc afişe buclucaşe pe spatele colegilor

1 aprilie, ziua farselor, a fost uitată aproape cu totul de suceveni. Mulţi se declară deja amăgiţi de cei pe care i-au ales. Majoritatea sucevenilor chestionaţi de reporterii „Adevărul de Seară“ spun că nu vor juca nimănui vreun renghi astăzi.

S-au săturat să fie păcăliţi, aşa că de 1 aprilie suce-venii nutresc gânduri paşnice. Nu vor să joace nimănui vreo farsă şi nici nu vor să fie luaţi în vizor de vreun păcălici. Cei mai mulţi speră ca pentru ei Ziua Păcălelilor să decurgă ca oricare alta. Vor merge la muncă, se vor uita precauţi să nu fie vreo pioneză pe scaun sau vreo găleată deasupra uşii şi speră din tot sufletul să n-aibă parte de complicaţii.

„Decât să-mi facă vreo boacănă careva, mai bine s-ar abţine. Nu ştiu cum aş putea reacţiona anul ăsta“, spune pe un ton ameninţător Radu M., operator la o firmă de comunicaţii. El a mărturisit că atmosfera de la locul său de muncă s-a degradat şi că este stresat la gândul că şi-ar putea pierde slujba.


Se declară deja „păţiţi“


Sucevenii se plâng şi de faptul că zilnic trăiesc în „imensa glumă“ instituită de către guvernanţi. Ei îşi amintesc că înainte de alegeri li s-a promis că ţara va ieşi din criză, iar acum observă cu îngrijorare că situaţia a rămas neschimbată. „Cea mai «tare» glumă e cea făcută de cei de la conducere. Zi de zi ni se vând gogoşi, iar noi le credem şi le înghiţim. În România, fiecare zi e 1 aprilie“, a oftat Radu Movilă, comerciant. Cei mai lipsiţi de chef sunt şomerii, cu mult mai numeroşi decât anul trecut. „Cine mai are chef de glume când n-are ce mânca? Eu mă chinui de trei luni să-mi găsesc ceva de muncă, nu am timp de copilării din astea“, a oftat Şerban Vasilescu, şomer.


Doar tinerii ţin la glumă


Singurii care şi-au mai păstrat cheful de farse sunt fost tinerii, aceştia preferând ca de 1 aprilie să le pregătească cunoscuţilor cel puţin câte o glumă. „E clar că mă voi ţine de glume. Anul trecut am lipit nişte bani pe holul şcolii şi m-am prăpădit de râs. Toţi se aplecau să-i ia. Acum am să ofer tuturor colegilor câteva plăjiturele cu sare, să văd ce feţe vor face“, a declarat Alexandru Chiţac, licean. Printre victimele predilecte ale farselor de 1 aprilie se numără prietenii şi familia.


„Le-am trimis un mesaj părinţilor mei care sunt plecaţi în străinătate şi i-am anunţat că bunica e la spital deoarece a făcut o criză, iar doctorii au spus că are o formă foarte gravă de întâiaprilită la fiere. Ei au sunat acasă, unde a răspuns bunica“, a povestit Vlad Boiciuc, elev.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite