Poliţia îi caută pe ucigaşii de câini comunitari din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii din Suceava sunt speriaţi după prigoana începută împotriva lor.
Maidanezii din Suceava sunt speriaţi după prigoana începută împotriva lor.

Inspectorii sanitari fac, la rândul lor, cercetări pentru a identifica substanţa folosită pentru uciderea maidanezilor. Iubitorii de animale sunt sceptici că vinovaţii vor fi găsiţi.

Peste 100 de câini fără stăpân au fost găsiţi otrăviţi în ultimele zile pe străzi din cartierele Zamca şi Burdujeni. Iubitorii de animale din Suceava bănuiesc că masacrul este pus la cale de un grup restrâns de persoane şi nu de angajaţi ai administraţiei publice locale, aşa cum se speculează în unele cercuri. De altfel, şefii Asociaţiei „Proanima“ şi mai mulţi suceveni au depus oficial plângeri la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Atât oamenii legii, cât şi inspectorii DSVSA investighează cazul şi caută să-i găsească pe vinovaţi.


Poliţiştii au început de ieri oficial cercetările


„Astăzi (ieri-n.r.), am primit o adresă din partea Asociaţiei «Proanima», iar inspectorii noştri au plecat pe teren pentru a recolta probe şi a face cercetările necesare“, a declarat doctor Petrea Dulgheru, directorul DSVSA. Reprezentanţii Poliţiei au început şi ei cercetările pentru a-i găsi pe ucigaşii animalelor, după cum spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Gabriel Panţiru.


„Este o persoană care nu are maşină“


Pe de altă parte, membrii asociaţiei pentru protecţia animalelor sunt aproape convinşi că nu îi vor găsi pe vinovaţi, deoarece otrava ar fi fost pusă cu grijă fără a lăsa urme vizibile. „Nu cred că se va ajunge la un rezultat. Este o acţiune organizată, premeditată şi chiar dacă valul momentan de otrăviri încetează, oricând poate să reînceapă“, a explicat Doiniţa Cocriş, preşedintele Asociaţiei „Proanima“ Suceava.


Din cei peste 100 de câini care au mâncat otravă, doar unul a putut fi salvat. Probabil patrupedul ori a mâncat foarte puţin din otravă ori doar a atins-o. Din câte au observat reprezentanţii asociaţiei de protecţie a animalelor, otrava este foarte puternică, miroase foarte tare, iar voma căţeilor este de culoare verde.
Specialiştii sunt de părere că rău-voitorii folosesc o substanţă adusă de peste hotare. Deocamdată, medicii veterinari nu au reuşit să o identifice şi nu pot prepara antidotul.


„Oricum nu cred că este vorba despre vreun act al Primăriei pentru că şi ei s-au implicat în sterilizarea câinilor. Cred că este cineva care vrea să facă rău. Am observat că otrava a fost pusă în timpul zilei în locurile aglomerate ceea ce înseamnă că este o persoană care nu are maşină sau care a vrut să se strecoare printre oameni ca să nu îl poată sesiza nimeni“, a mai spus Doiniţa Cocriş.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite