Suceava: „Zebra-fantomă“ de la Poliţia Rutieră, magnet pentru pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: „Zebra-fantomă“ de la Poliţia Rutieră, magnet pentru pietoni
Suceava: „Zebra-fantomă“ de la Poliţia Rutieră, magnet pentru pietoni

Sute de suceveni trec ilegal strada în fiecare zi chiar „sub nasul“ agenţilor de circulaţie

Deşi la distanţă de câţiva metri se află două treceri de pietoni, mulţi suceveni preferă să traverseze pe alături.

Sute de suceveni traversează ilegal strada în fiecare zi chiar sub ochii agenţilor care lucrează în sediul Poliţiei Municipale de pe strada Universităţii. Oamenii legii însă preferă să închidă ochii la această neregulă.


Trecerile de pietoni,
la câţiva metri distanţă


Deşi în apropiere sunt două zebre, una în dreptul Pieţei Mici şi cealaltă vizavi de hypermarketul Kaufland, majoritatea pietonilor care vin cu treburi la piaţă sau la magazin aleg să traverseze ilegal. Explicaţia pietonilor este simplă: „De ce să trec pe acolo, când pot traversa pe aici? E mai aproape pe aici, nu trebuie să înconjor atâta drum“, a declarat Floarea T, pensionară.


Şoferii, obişnuiţi
cu „zebra fantomă“


Şoferii au de pătimit cel mai mult de pe urma indisciplinei pietonilor şi a dezinteresului poliţiştilor. Cum strada Universităţii este intens circulată, există riscul ca cel puţin un om să fie grav accidentat în fiecare zi. „Ieri era să-l calc pe un bătrân. S-a aruncat în faţa maşinii, dar am reuşit să-l evit în ultimul moment. Poliţia ce face? Doarme?“, a răbufnit Laurenţiu Ciobotariu, agent de vânzări.


Unii dintre şoferii care trec frecevent prin zonă s-au obişnuit cu situaţia şi opresc chiar, făcându-le loc pietonilor iresponsabili. „De fiecare dată încetinesc şi-i las să treacă“, spune resemnat Dorin Bodocea, şofer.


15 morţi şi peste 700 de suceveni amendaţi


Dorinţa de a scurta drumul i-a golit pe mulţi suceveni de banii din buzunar, mai puţin pe cei care trec chiar pe sub nasul celor care aplică legea.


Periodic organizăm acţiuni de prevenire şi de amendare a celor care traversează ilegal. De la începutul anului am aplicat peste 700 de sancţiuni celor ce au încălcat legea“, a declarat Laurenţiu Hermeniuc, şeful Poliţiei Rutiere Suceava. Graba şi inconştienţa pietonilor care au dorit să ajungă mai repede la destinaţie nu a produs doar pagube financiare. 15 pietoni au murit în 2009, după ce au fost accidentaţi de maşini  în timp ce traversau ilegal străzile din Suceava.


Neatenţia pietonilor în traversarea drumurilor a condus la producerea a 95 accidente, în urma cărora au decedat 15 persoane. Alţi 18 suceveni au ajuns la Urgenţe, iar 37 au scăpat cu răni care nu au necesitat spitalizare“, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.

Proiectul unei zebre în faţa Poliţiei, respins

Comisarul-şef al Poliţiei Rutiere Suceava spune că au existat discuţii pentru instalarea unui treceri de pietoni în zona sediului Poliţiei Rutiere, însă propunerea a căzut deoarece la câteva zeci de metri distanţă mai există încă două zebre. „S-a hotărât că trecerea de pietoni în faţa Poliţiei nu este viabilă deoarece mai sunt două treceri de pietoni în zonă“, a declarat Laurenţiu Hermeniuc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite