Plutonierul de jandarmi cu lipici la portofele. Omul legii din Suceava se află la al patrulea portofel găsit şi restituit proprietarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un plutonier adjutant şef de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava s-a transformat într-un adevărat recuperator de portofele.

Jandarmul Ion Blănaru a găsit astăzi, 7 august, dimineaţă un portofel plin cu bani şi alte acte în interiorul Trezoreriei Suceava.

Şi-a anunţat imediat superiorii, iar mai apoi a returnat portofelul păgubitului.

Este pentru a şaptea oară când plutonierul adjutant şef Blănaru îi face fericiţi pe neatenţi în ultimii doi ani.
În total, angajatul IJJ Suceava a returnat peste 5.000 de lei celor care şi-au pierdut fie portofelele, fie diferite sume de bani, devenind astfel un soi de înger păzitor.

Ultimul caz s-a înregistrat ieri dimineaţă, când jandarmul a observat un portofel căzut pe jos în incinta Trezoreriei Suceava, acolo unde asigură paza şi protecţia. Portofelul era plin cu acte, dar şi cu 900 de lei, respectiv două carduri şi codurile PIN aferente.

„Eram în timpul serviciului la Trezoreria Suceava, era un grup de persoane care şi-au plătit diferite impozite la un ghişeu şi undeva jos pe gresie am văzut un portofel pe care l-am ridicat am încercat să găsesc un martor, am numărat banii, era vorba de un nouă milioane de lei (n.a. - lei vechi), două carduri cu codurile aferente în portofel. Mi-am sunat şefii şi dânşii au dat de cel care a pierdut portofelul", a povestit plutonierul adjutant şef Ion Blănaru.

„Astfel de situaţii se întâmplă destul de des au la bază în principal neatenţia persoanelor care se prezintă la ghişee, dar de fiecare dată am reuşit să identificăm persoanele păgubite să le restituim bunurile, fie că au fost sume de bani, telefoane mobile, carduri sau alte bunuri", a precizat maiorul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava.

Păgubitul, Cezar Ciprian Potoroacă, de 29 de ani, din Suceava, a rămas plăcut surprins de modul cum a acţionat jandarmul. „Gestul jandarmului este de apreciat, chiar nu mă aşteptam ca în România să fiu sunat că mi s-a găsit portofelul. E incredibil", a declarat Cezar Ciprian Potoroacă.

Şefii plutonierului adjutant şef cu lipici la portofele spun că îl vor propune să primească mulţumiri scrise, singura modalitate prin care jandarmii pot fi recompensaţi în situaţii de acest gen.

Citeşte şi:
Portofel pierdut în Judecătorie, restituit de jandarm

O băcăuancă a predat Poliției un portofel găsit, în care se aflau carduri bancare, bani și documente

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite