Ploaie de amenzi pentru protestatarii de la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste la Suceava
Proteste la Suceava

Sucevenii care protestează în zona Prefecturii Suceava au primit nu mai puţin de 20 de amenzi în ultima perioadă. O parte dintre sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa autorizaţiei pentru proteste, iar altele pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

„În una din zile, deşi aveau autorizaţie pentru protest în intervalul 16.00-17.00, patru persoane au protestat începând cu ora 18.00, tulburând ordinea şi liniştea publică", a detaliat căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, motivele unora dintre amenzi.

Sancţiunile aplicate protestatarilor suceveni pornesc de la 200 de lei şi ajung chiar şi până la 1.500 de lei, o parte dintre persoane fiind amendate chiar şi de două sau trei ori.

Sucevean prins de jandarmi cu panouri publicitare furate de pe stradă

Octavian Dîrja, unul dintre protestatarii prezenţi aproape zi de zi în zona din faţa Prefecturii Suceava, spune că persoanele amendate au fost pur şi simplu vânate de jandarmi.

„Jandarmii s-au folosit de faptul că au acces la datele despre identitatea lor, mulţi colegi trezindu-se căutaţi acasă. Amenzile nu se justifică, sunt date la comandă, iar eu consider că avem de-a face cu încercare de intimidare", a concluzionat Dîrja.

Majoritatea amenzilor au fost contestate în instanţă, acolo unde se va lua decizia finală în ceea ce priveşte plata sau neplata lor.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite