Suceava: Plimbarea animalelor, taxată cu sute de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lipsa unui spaţiu special amenajat în oraş, sucevenii îşi scot la aer patrupedele în special prin parcuri

Cei care nu se dotează cu saci menajeri şi făraşe pentru strângerea mizeriei animalelor riscă însă amenzi usturătoare.

Animalele de companie sunt cele care, de multe ori, ne aduc zâmbetul pe buze în clipele grele. Însă, tot acestea pot crea neplăceri stăpânilor deoarece nu au voie să lase mizerie în locurile publice. „De la începutul anului am aplicat apoximativ 20 de sancţiuni contravenţionale proprietarilor de câini care nu strângeau mizeria lăsată de animalele lor de companie în locurile prublice”, a spus Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Comunitare Suceava.

Conform legii, proprietarii de animale de companie sunt obligaţi să poarte la ei un sac de unică folisinţă, fărş şi mătură pentru a strânge mizeria lăsată de câini în locurile publice. Amenda pentru cei care nu respectă legea este cuprină între 100 şi 500 de lei, cu posibilitatea de a plăti jumătate din sumă în termen de 48 de ore.

Poliţe de asigurare pentru viaţa patrupedelor

În această sferă de infracţiune intră şi persoanele care deţin câini şi care nu şi-au pus plăcuţe specifice de avertizare în faţa locuinţelor. Chiar dacă patrupedele nu sunt periculoase, proprietarii care încalcă această prevedere riscă amenzi de până la 500 de lei. Reprezentanţii Poliţiei Comunitare spun că, de cele mai multe ori, oamenii sunt avertizaţi verbal iar cei care nu respectă indicaţiile sunt amendaţi. Unii suceveni recurg şi la metode moderne pentru a-şi demonstra dragostea faţă patrupede. Aceştia încheie asigurări de viaţă pentru animale. Preţul unei astfel de poliţe poate începe de la 20 de euro pe lună, iar suma asigurată nu poate depăşi 2.000 de euro. Conform reprezentantului unei firme de asigurări, sucevenii încheie foarte des astfel de asigurări. „Îmi iubesc mult pisica şi i-am făcut asigurare de sănătate. După ce copii mei au plecat în străinatate doar ea îmi alină singurătatea”, a spus Eugenia, pensionară.

Zone alese pentru promenadă
În Suceava nu există niciun loc special amenajat pentru plimbarea patrupedelor. În lipsa acestora, oamenii îşi plimbă animalele prin zonele marginaşe ale oraşului. Cele mai frecventate locuri sunt parcurile Areni şi Central.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite