Suceava: Pista pentru rolleri, blocată în avizul proiectantului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Pista pentru rolleri, blocată în avizul proiectantului
Suceava: Pista pentru rolleri, blocată în avizul proiectantului

Pentru a fi deschisă este nevoie ca proiectantul să le spună edililor dacă lucrările vor afecta patinoarul pe timpul iernii.

Mult trâmbiţata pistă de role din cadrul patinoarului artificial pare pe zi ce trece o glumă proastă. Deşi banii sunt în cont, iar firma care trebuie să se ocupe de realizarea construcţiei a fost stabilită în urma unei licitaţii, lucrările bat pasul pe loc. Vinovat, după părerea edililor, este proiectantul.

Conform autorităţilor, pentru realizarea pistei trebuia turnată o şapă de ciment. Întrucât nu aveau garanţia că stratul de ciment nu va crea probleme la iarnă, edilii au cerut părerea proiectantului. Acesta însă nu mai dă semne de viaţă. „Am solicitat părearea proiectantului pentru a afla dacă şapa de ciment va afecta patinoarul pe timpul iernii. N-am primit însă niciun răspuns”, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

Sarabanda problemelor

În ciuda faptului că de câteva luni blochează lucrările, acesta nu poate fi amendat deoarece în proiect nu era prevăzută turnarea şapei. „Proiectantul nu poate fi tras la răspundere deoarece el şi-a făcut treaba. Rămâne la latitudinea lui dacă doreşte să răspundă sau nu”, a adăugat viceprimarul.

Pista pentru rolleri a creat probleme încă din faşă. Iniţial edilii nu au avut bani, apoi, când i-au primit au trebuit să găsească o firmă care să o construiască. Atunci când lucrurile păreau a intra pe făgaşul normal s-a stabilit că trebuie turnată o şapă de beton pentru protecţia patinoarului pe timp de iarnă. Astfel, data de 1 aprilie, stabilită iniţial, a devenit 1 iulie, iar acum a apărut vidul de comunicare dintre proiectant şi Primărie. „M-am săturat de edilii ăştia. Una zic şi alta fac. Pista trebuia să fie gata de jumătate de an”, s-a plâns Ionel Mantea, elev.

Pietonalul central, soluţia pentru tineri

Până la deschiderea pistei, tinerii au ca alternativă toată zona din faţa Casei de Cultură, când traficul rutier este blocat de balize. „E frumos în faţa Casei de Cultură, dar abia aştept deschiderea pistei speciale” a declarat Petru Tomşa, roller.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite