Piromana care şi-a incendiat satul, găsită şi încătuşată. Se ascundea la marginea pădurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Domnica Brumă Mirăuţă, piromana de la Marginea
Domnica Brumă Mirăuţă, piromana de la Marginea

Domnica Brumă Mirăuţă, femeia care în seara zilei de marţi, 7 august, şi-a incendiat propria casă cu intenţia de a-şi omorî cei trei copii minori şi pe rudele cu care locuia, a fost găsită după mai bine de o zi de căutări.

Ea se ascundea într-o casă aflată în construcţie din apropierea pădurii care se află lângă satul Marginea, iar miercuri seară a fost observată de un localnic care a alertat Poliţia.

Încătuşată şi adusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, Domnica Brumă Mirăuţă a negat că ar avea vreo legătură cu incendierile de care este acuzată.

„Nu am vrut să-mi omor copiii şi nu am dat foc la nimic", a declarat femeia în vârstă de 32 de ani. Ea nu figurează în evidenţe cu afecţiuni psihice, iar rudele spun că făcea probleme doar când consuma băuturi alcoolice.

Procurorii din Rădăuţi urmează să decidă dacă o vor reţine pe piromană sau dacă o vor cerceta în continuare în libertate.

Între timp, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava au luat măsura internării celor trei copii minori, care au vârste de 2, 5 şi 8 ani, iar în paralel s-au declanşat procedurile de decădere din drepturi.

În acest moment, Domnica Brumă Mirăuţă este cercetată pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi distrugere din culpă, urmând să fie cercetată şi pentru comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorilor.

Femeia este acuzată de rude şi vecini că marţi seară a incendiat casa în care locuia, iar focul s-a extins apoi şi alte gospodării vecine.

Pagubele au fost evaluate la peste 70.000 de euro, iar pentru a opri extinderea flăcărilor pompierii au deplasat la faţa locului nu mai puţin de 10 autospeciale de intervenţie.

Citeşte şi:
A dat foc la case și a fugit în pădure

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite