Suceava:Eduard Hanuseac: Pianistul de-o şchioapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eduard are nouă ani şi este unul dintre cei mai talentaţi cursanţi de la Palatul Copiilor. Băiatul a fost premiat pentru vocea sa în ţară şi peste hotare

Eduard speră că într-o zi va deveni unul dintre cei mai buni cântăreţi de muzică uşoară din România. Până atunci băieţelul nu lipseşte de la niciun curs al profesoarei Laura Hreniuc de la Palatul Copiilor.

„Primul concurs de interpretare artistică la care am participat, sub îndrumarea doamnei educatoare, a fost „Voinicelul”, unde am câştigat premiul I la faza judeţeană şi cea naţională”, povesteşte Eduard. Tânărul artist are o slăbiciune pentu pian şi pentru că doreşte ca pe viitor să aprofundeze studiul partiturilor.

„Exersez de două ori pe săptămână câte trei ore”

„A participat la concursuri de pian la Botoşani, la Cluj şi la Sighetu Marmaţiei, unde a obţinut multe diplome şi îşi doreşte un pian nou pentru a se pregăti şi pentru alte manifestări”,  spune mama lui Eduard. În activitatea sa de mic pianist este îndrumat de o profesoară de la Palatul Copiilor. Un succes important l-a obţinut în Polonia, la Festivalul European de Muzică „Intermuza” de la Sosnowiec, la categoria şapte-zece ani. Aici a câştigat premiu I, precum şi premiul special al juriului.

„La îndemnul profesorului Mihai Lungoci, care conduce cercul de muzică de la Palatul Copiilor Suceava, am trimis în Polonia CD-uri cu câteva piese interpretate de mine. Aşa am trecut de preselecţie şi mi s-a permis participarea la festival”, adaugă Eduard. Premiile le-a adjudecat cu multă muncă şi sacrificii, după cum mărturiseşte micul artist.

Vrea o carieră în muzică

„În timpul şcolii nu prea am mult timp liber pentru că trebuie să exersez mereu. Toate melodiile trebuie cântate la perfecţie”, a spus Eduard.

Pentru a-şi menţine vocea în formă, elevul de clasa a IV-a se antrenează în fiecare miercuri şi vineri, la Palatul Copiilor, câte trei ore sub îndrumarea profesorului Mihai Lungoci.

Micul artist este foarte ambiţios şi îşi doreşte să reuşească în viaţă prin talentul său deosebit. Părinţii sunt foarte mândri de micuţ şi îl suţin pe Eduard în tot ceea ce face.

„De multe ori înaintea unui spectacol îmi spune că are o idee, dar refuză să-mi spună despre ce este vorba pentru a-mi face o surpriză. De fiecare dată ne uimeşte cu ingeniozitatea sa”, afirmă mama lui Eduard.

În spectacole reuşeşte să nu-şi piardă calmul, şi nu are emoţii aproape deloc. „Pe scenă nu am emoţii. Improvizez foarte mult şi, chiar dacă se întâmplă să mă împiedic, îmi continui spectacolul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, recunoaşte artistul.      

profil

născut: 5.12.1999, Suceava

educaţie: Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”
 
experienţă: cântă de la trei ani

familie: locuieşte cu părinţii

Întrebări şi răspunsuri

Ce vrei să devii când vei fi mare?
E.H.: Mi-aş dori să devin cântăreţ de muzică uşoară. Mama vrea să interpretez şi muzică populară, dar mie nu-mi place acest gen de muzică. Mi-ar plăcea să devin şi pianist.   
 
Care dintre premii te-a încântat cel mai mult?
E.H.: Premiul I obţinut la Sosnowiec, în Polonia, pentru că lumea m-a apreciat pentru ceea ce sunt şi pentru vocea mea.


ce-i place: „În primul rând imi place foarte mult să cânt, să joc fotbal cu prietenii, să mă uit la televizor şi să mă plimb cu bicicleta”, spune acesta.

ce nu-i place: „Nu-mi place să desenez, cred că nu am talent pentru asta. Ca orice copil nu-mi face plăcere să-mi fac temele şi îi detest pe oamenii care vorbesc urât şi sar la bătaie”, spune Eduard.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite