Petru Luhan: “România este ţara în care Uniunea Europeană are una dintre cele mai bune imagini”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 2-17 iunie 2012, Parlamentul European a realizat un sondaj la scară largă privind percepţia europenilor asupra Uniunii Europene, aşteptările acestora de la politicile europene, dimensiunea sentimentului de identitate naţională şi europeană, precum şi cunoştinţele despre instituţiile europene.

În privinţa imaginii UE în statele membre, aceasta a înregistrat o îmbunătăţire considerabilă în cele mai multe dintre statele europene, faţă de anul precedent. Astfel, conform eurobarometrului, 40% dintre europeni apreciază imaginea Uniunii Europene ca fiind foarte bună, 35% ca fiind neutră şi 23% ca având o percepţie publică negativă. În România, datele sunt cu mult peste media europeană: 58% din populaţia ţării apreciază ca fiind pozitivă imaginea UE, in timp ce în 2011 doar 49% dintre români considerau astfel.

"Procentul evidenţiat de eurobarometru clasează ţara noastră în topul ţărilor în care UE are o imagine pozitivă. Cred că acest lucru se datorează în mare măsură interesului crescut al mijloacelor media romaneşti pentru activitatea instituţiilor europene", spune europarlamentarul român Petru Luhan.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite