Două tone de lapte praf pentru bebeluşii din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În depozitele Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au ajuns 2.350 de kilograme de lapte praf care urmează să fie distribuit către primăriile din judeţ, iar de aici către mamele care au sugari.

Stocul de peste două tone de lapte praf a fost realizat cu banii primiţi de la Ministerul Sănătăţii şi este suficient pentru a hrăni 2.000 de bebeluşi timp de jumătate de an.

În acest moment, în depozite sunt aproape 6.000 de cutii de lapte praf, de câte 400 grame fiecare, iar fiecare mamă care are copii de alăptat va primi între 7-9 cutii, în funcţie de recomandarea medicului de familie.

Conform legilor actuale, laptele praf formulă pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripţie medicală eliberată de medicul de familie, numai pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în anumite criterii.

De lapte praf gratuit mai pot beneficia şi copiii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare, din cauza absenţei laptelui matern.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite