Suceava: Pescarii suceveni au liber pe baltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai apropiate iazuri din preajma Sucevei sunt luate cu asalt de către cei care doresc să-şi încerce norocul la undiţă.

Veşti bune pentru pescari. Astăzi a fost ridicată interdicţia pentru pescuit în apele române. Oficialii Asociaţiei Judeţeane a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) spun că pescarii trebuie să-şi reînoiască permisele.

„Vom organiza şi anul acesta un concurs pentru pescarii profesionişti. Până atunci, îi invităm pe toţi pescarii să îşi reînoiască permisele de pescuit”, a spus Ileana Diaconescu, reprezentant AJVPS. Pentru a putea beneficia de un permis nou, cei interesaţi trebuie să plătească 80 de lei pentru viza anuală, 4 lei pentru permis, 1 leu taxa de timbru şi să aibă o poză tip buletin. Acest permis este pentru toate apele de şes şi de munte, atât din judeţul Suceava, cât şi pentru cele din ţară. Cele mai căutate locuri de pescuit sunt cele de la Corni, la iazurile din Bosanci (I şi II), la barajul din Dărmăneşti şi în Vereşti.

„Cel mai bun loc de pescuit este acolo unde prinzi peşte. Mie îmi place să merg pe iazuri pentru că acolo am şanse mai mari să prind şi în plus pot merge acasă cu capturi de ordinul zecilor de kilograme”, a spus Viorel Ghibusciac, pescar.
O zi de pescuit începe dis- de-dimineaţă, înainte de răsărit şi se încheie la apusul soarelui. Din cele relatate de pasionaţi, peştii sunt activi în timpul zilei şi mai puţin noaptea.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite