Percheziţii în Suceava şi alte patru judeţe la casele traficanţilor de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii în căutare de droguri la Suceava
Percheziţii în căutare de droguri la Suceava

O acţiune de amploare a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia a avut loc astăzi, 6 iulie, în mai multe judeţe ale ţării.

Este vorba de 54 de percheziţii domiciliare efectuate în Suceava, Hunedoara, Bihor, Arad şi Timiş, în urma cărora 50 de persoane vor fi aduse la audieri.

„Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 54 de persoane, membrii grupării obţinând beneficii financiare substanţiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Liderii grupării sunt membrii familiei Petrişor, din zona Văii Jiului, care, utilizând o societate comercială pe care o deţin în localitatea Vulcan, aprovizionau întreaga zonă cu importante cantităţi de ţigarete provenind din Republica Moldova, Serbia şi Ucraina.

Pentru a-şi acoperi urmele, membrii grupării foloseau maşini cu elemente de caroserie şi şasiu modificate, prin confecţionarea unor compartimente secrete, pentru transport şi distribuire ţigaretele fie stradal, în zone aglomerate, în pieţe agroalimentare, fie prin intermediul unor societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de comerţ aparent legale.

Anchetatorii spun că prejudiciul se ridică la 2.500.000 lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite