Pentru al treilea an consecutiv, sucevenii vor lua Lumina Învierii de la Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor este cea care organizează aducerea Luminii Sfinte şi se va ocupa de împărţirea acesteia la bisericile din judeţ.

Sucevenii care vor participa la slujbele de Înviere vor pleca spre casele lor cu Lumină Sfântă şi în acest an. În cursul acestei dimineţi Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, va pleca împreună cu un reprezentant al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor spre Ţara Sfântă, urmând să se întoarcă sâmbătă.  

Gheorghe Flutur a precizat că acesta este al treilea an consecutiv când are şansa de a aduce sucevenilor Lumina Învierii de la Ierusalim. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor este cea care organizează aducerea Luminii Sfinte şi se va ocupa de împărţirea acesteia la bisericile din judeţ.

Delegaţia Patriarhiei Române va fi condusă de preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, şi va avea o întâlnire cu Patriarhul Teofil al Ierusalimului.

Lumina Sfântă va ajunge pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, în seara de Înviere. După oficierea unei slujbe, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor ÎPS Pimen va împărţi Lumina Învierii preoţilor din judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite