Pensionarii pleacă în staţiune trimişi de calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile reglementări privind acordarea biletelor de tratament au stârnit în rândul pensionarilor suceveni, pe de o parte rumoare şi nedumerire, iar pe de altă parte panică şi revoltă. Bătrânii vor pleca în staţiune pe baza unui clasament pe puncte făcut de un program de calculator.

„O să se facă speculă cu bilete“
Zeci de  oamenii s-au adunat ieri cu noaptea în cap în faţa ghişeului de eliberare a biletelor, aşteptând lămuriri. „Văd că e închis. Eu am venit să pun dosarul. Trebuie să merg în fiecare an că sunt bolnav, dar cică acum îmi trebuie puncte“, spune Gheorghe Manolea, pensionar. Dintre cei prezenţi acolo, foarte puţini erau puşi la curent cu noua variantă de primire şi eliberare a documentelor. „Cum adică să aleagă un calculator, dacă eu am dreptul să iau bilet? Păi eu am muncit o viaţă şi am dat bani la stat. Dreptul meu unde e? Asta miroase grozav a măgărie. O să se facă speculă cu bilete, o să vedeţi“, spune Bogdan Ştefăroi.


Cererile pentru biletele de tratament vor putea fi depuse prin e-mail, prin poştă sau prin fax, începând din 15 ianuarie. Cel mai mare punctaj îl vor obţine persoanele care nu au mai beneficiat de bilete de tratament în ultimii doi ani, care au contribuit cel mai mult la bugetul de asigurări sociale şi cele cu pensii mai mici de 400 de lei. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite