Suceava: Severin Tcaciuc este închis la Penitenciarul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Severin Tcaciuc este închis la Penitenciarul Botoşani
Suceava: Severin Tcaciuc este închis la Penitenciarul Botoşani

Severin Tcaciuc, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat în Austria pe 11 august şi apoi adus în România. El era urmărit internaţional din anul 2004.

Fiul său l-a vizitat la puşcărie şi face declaraţii incendiare.

Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc, a fost încarcerat miercuri seară în Penitenciarul Botoşani. “Acesta va sta în secţia de carantină în primele 30 de zile şi va fi spus unor analize medicale şi psihologice pentru a vedea dacă suportă regimul de detenţie”, a declarat Iulian Dărângă, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Potrivit acestuia, Tcaciuc a fost adus la Penitenciarul Botoşani de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava şi urmează să execute patru condamnări definitive ale instanţelor de judecată pentru infracţiuni de înşelăciune, evaziune fiscală şi ultraj.

În funcţie de rezultatul examinărilor, urmează a fi stabilit şi regimul de executare al pedepsei”, a afirmat Dărângă.

Filmul extrădării

În  perioada 2004-2006 MJLC a solicitat autorităţilor austriece extrădarea lui Severin Tcaciuc în vederea punerii în executare a mai multor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Judecătoria Suceava şi Judecătoria Bistriţa, respectiv în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă.

Pe 16 noiembrie 2004 Severin Tcaciuc a fost arestat provizoriu în vederea extrădării, iar pe 26 noiembrie 2004 a fost pus în libertate sub supraveghere până la soluţionarea definitivă a cererilor de extrădare formulate de autorităţile române.

Autorităţile austriece au anunţat Interpol Bucureşti cu privire la arestarea, pe 11 august, a cetăţeanului român Severin Tcaciuc, în vârstă de 50 de ani, urmărit internaţional din anul 2004.

 

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a anunţat, pe 12 august, că omul de afaceri Severin Tcaciuc, arestat în Austria, va fi adus în România.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite