UPDATE FOTO Pelerini din toate colţurile ţării au ajuns la Putna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de pelerini au ajuns încă de ieri la Putna pentru hramul Adormirii Maicii Domnului. Cozile de maşini se întind pe distanţe foarte lungi, circulaţia făcându-se cu dificultate chiar şi în localităţile din jur.

UPDATE ora 13.00 Acum corul Madrigal susţine un concert liturgic.

image

La ora 15.00 sunt aşteptaţi la Putna studenţii români care studiază în străinătate şi care reprezintă "România Jună". Ei au avut o întâlnire la Bucureşti cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la primul Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni, iar acum, la Putna, vor prezenta concluziile dezbaterilor.

image

ORA 9.30 Curtea mănăstirii încă nu este plină, putând să mai primească pelerini. Credincioşii care vin an de an la hram au observat că nu mai este la fel de multă lume acolo, aşa cum era în alţi ani.

image

Politicienii nu lipsesc de la manifestările prilejuite de sărbătoare. Victor Ponta şi alţi reprezentanţi PSD au ajuns la mănăstire şi s-au aşezat la umbră. Ei au spus că vizita lor nu marchează începutul campaniei electorale în judeţ.

image

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, sunt şi ei la slujbă.

image

Oamenii şi-au adus umbrele de acasă, iar cei mai mulţi se feresc de soarele care arde la această oră. Echipaje SMURD de salvare şi de pompieri sunt acolo, putând interveni în caz de nevoie.

image

Zeci de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Manelele şi kitschurile pot fi sesizate pe întreg drumul spre mănăstire.

image
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite