Suceava: Pelerinaj la puii de leu din Ilişeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perechea de lei Athos şi Panda, din gospodăria lui Dorin Şoimaru, şi-a scos cei doi pui din cuşcă spre încântarea copiilor.

Colţul zoologic de la Ilişeşti răsună zilnic de ţipetele de uimire şi admiraţie ale micuţilor care vin aici în grupuri organizate, ca să vadă pe viu animale pe care le ştiu doar de la televizor. Leoaica Panda a adus pe lume doi puiuţi, care cresc acum în menajeria al cărei proprietar este omul de afaceri Dorin Şoimaru. Deşi evenimentul s-a petrecut săptămâna trecută, suceveanul a avut motive întemeiate pentru a-l anunţa abia acum.


„La lei, naşterile se anunţă după ce mama îşi scoate puii afară din culcuşul în care au văzut lumina zilei. Până nu face asta, puii pot muri acolo, aşa că evenimentul nu merită să fie anunţat până când ea nu-i scoate afară”, a explicat Dorin Şoimaru. Chiar dacă leoaica şi-a scos puii afară, există pericolul să-l respingă pe unul dintre ei. „Dacă unul dintre pui nu suge suficient de la mama lui, nu capătă imunitate şi poate muri”, a mai spus Şoimaru.


Acesta se gândeşte să ia în casă puiul care va fi respins şi să-l hrănească cu biberonul, aşa cum a făcut şi în trecut. Copiii-vizitatori nu ştiu însă aceste lucruri aşa că se bucură de diversitatea vietăţilor pe care le întânesc la tot pasul. „Sunt chiar lei adevăraţi! Nu am mai văzut niciodată lei de aproape”, a exclamat un băieţel.

Copiii pot interacţiona cu animalele docile

Dacă felinele le-au impus respect, faptul că au putut servi babuinii cu nuci a dus entuziasmul copiilor la cote maxime. „Maimuţa mi-a luat nuca din mână şi a mâncat-o în două secunde”, s-a  minunat o fetiţă din grupul de vizitatori. Următoarea etapă în dezvoltarea colţului zoo este terariului exterior, unde vor putea fi admiraţi atât şerpi veninoşi, cât şi constrictori.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite