Patru hectare de pădure mistuită de flăcări la graniţa dintre Suceava şi Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii suceveni împreună cu cei bistriţeni au reuşit să stingă flăcările după câteva ore. Potrivit reprezentanţilor ISU Suceava cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unor persoane care au făcut foc în pădure.

Incidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 13.00, la limita dintre judeţele Suceava şi Bistriţa. Detaşamentul Vatra Dornei, împreună cu ISU Bistriţa-Năsăud, Serviciile Voluntari de Situaţii de Urgenţă Cârlibaba şi Maierul, Ocolul Silvic Cârlibaba şi Ocolul Silvic Maierul au intervenit la stingerea incendiului izbucnit la resturile de exploatare forestieră din zonă.

„La sosirea pompierilor militari la locul evenimentului, incendiul se manifesta la resturi de exploatare pe o suprafaţă de aproximativ două hectare, cu pericol de propagare la pădurea vecină“, a explicat Florin Monoranu, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Pompierii au reuşit să stingă incediul după câteva ore, realizând alimentarea cu apă pentru incendiu în releu cu motopompe şi folosind mijloace de primă intervenţie.

În urma incendiului au ars resturi de exploatare rezultate din defişarea primară a lemnului, pe o suprafaţă de patru hectare.
Potrivit pompierilor cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unor persoane care au făcut foc în pădure. Militarii au salvat pădurea învecinată. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite