Suceava: Patru elevi, aproape de un Bac perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre de deosebire de anul trecut, când cinci liceeni au obţinut 10 la toate probele, anul acesta nota maximă a fost 9,96. Cel mai bine pregătiţi absolvenţi de clasa a XII-a spun că au muncit foarte mult pentru a obţine asemenea rezultate. Acum se gândesc serios la ce facultate se vor înscrie.

Doar 87,37% din cei 6.659 de elevi care s-au înscris în acest an la Bacalaureat au reuşit să obţină o medie peste 6, în timp ce 818 nu au reuşit să promoveze. Dintre cei care au promovat, niciunul nu a reuşit să obţină media 10. Cea mai mare medie a fost 9,96, compartiv cu anul trecut, când cinci elevi au terminat cu 10 pe linie.


Răzvan Andrei Fetcu de la Colegiul Naţional „Petru Rareş“, Alina Andreea Pîslar de la Grupul Şcolar „Ion Nistor“ din Vicovu de Sus, Andreea Ionela Grădinariu şi Bogdan Iaholnic de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă“ din Siret sunt cei mai buni absolvenţi de liceu.


Probleme cu limba română


„Examenele au fost nici prea grele, nici prea uşoare. Acum mă pregătesc să plec în Germania, unde vreau să urmez o Facultate de Economie. După părerea mea, cred că acolo voi avea un viitor mult mai strălucit decât în ţară“, ne-a spus Răzvan Andrei Fetcu. Adolescentul va pleca împreună cu familia în Germania pentru a se stabili acolo.


Trei dintre cei patru elevi care au obţinut cea mai mare medie au spus acelaşi lucru, că limba română a fost obiectul care le-a pus „beţe în roate“.
Ei au obţinut 9,90 la examen, pe lângă restul de 10.  Alina Pîslar este şi ea unul dintre cei mai buni elevi din judeţ. Şefa de promoţie la Grupul Şcolar „Ion Nistor“ îşi doreşte să urmeze Facultatea de Matematică la Iaşi.


Secretul lor, munca


„Am muncit mult pentru examen, nu am reuşit să obţin 10 la română pentru că au fost prea multe informaţii în prea puţin timp. Îmi doresc să fiu profesor, chiar dacă beneficiile nu sunt foarte mari. Satisfacţia după ce ai făcut un lucru bun merită tot efortul“, ne-a spus Alina Andreea Pîslar. Bodan Iaholnic a spus acelaşi lucru despre examen, însă a explicat că, la matematică, e nevoie de pregătire foarte multă pentru nota maximă. „Fără pregătire nu faci nimic“, a spus Bogdan. Absolventul îşi doreşte acum să urmeze Facultatea de Drept la Iaşi, pentru a-i ajuta pe oamenii judecaţi pe nedrept.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite