Patru contrabandişti reţinuţi cu focuri de armă şi 25.000 de pachete de ţigări confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un al cincilea contrabandist, de naţionalitate ucraineană, a fost prins în timp ce transporta cu microbuzul peste 5.000 de pachete de ţigări. Cei patru români au trecut frontiera dinspre Ucraina cu 19.500 pachete de ţigări. Întreaga cantitate, în valoare de 181.000 lei, a fost confiscată.

Ieri dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au observat în apropierea frontierei un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea a patru cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 15 şi 47 de ani“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava. S-au descoperit peste 39 de baxuri ce conţineau aproximativ 19.500 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană şi R. Moldova. 


  
Ţigările, în valoare de peste 181.000 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar cetăţenii români sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi complicitate la contrabandă.

Câteva ore mai târziu, la PTF Siret, poliţiştii au găsit într-un microbuz condus de cetăţeanul ucrainean Georgii V., în vârstă de 22 de ani, 5.250 pachete de ţigări marca Viceroy. Ţigările erau ascunse în locaşuri special amenajate în podeaua microbuzului. Ucraineanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar ţigările şi microbuzul au fost confiscate.

image
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite