Patinele şi schiurile ieftine fac victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sucevean analizează o pereche de patine în Bazar
Un sucevean analizează o pereche de patine în Bazar

Mulţi amatori ai sporturilor de iarnă preferă să cumpere produse ieftine atunci când merg la pârtie sau la patinoar.

Zeci de suceveni au ajuns la spital de la începutul sezonului rece din cauza echipamentului de slabă calitate folosit pentru incursiunile pe pârtie sau la patinoar. Salvamontiştii şi sportivii cu experienţă îi avertizează pe amatorii sporturilor de iarnă că nu trebuie să facă rabat la calitate atunci când se aventurează pe gheaţă sau pe munte.


„Le recomand turiştilor să fie atenţi la ce-şi cumpără deoarece este în joc chiar sănătatea lor. Dacă materialul este prost şi se rup schiurile exact la un dâmb, posesorul se poate alege cu piciorul rupt. Contează la fel de mult şi calitatea clăparilor“, spune Ionuţ Livădaru, salvamontist sucevean.


Părinţii le cumpără celor mici patine ieftine


Majoritatea celor care vor să se relaxeze pentru câteva ore pe gheaţă sau pe zăpadă preferă însă să nu cheltuiască foarte mulţi bani. De exemplu, o pereche de patine poate fi cumpărată din Bazar cu doar 70 de lei, în timp ce în magazinele de specialitate pleacă de la cel puţin 200 de lei. Mulţi părinţi spun că nu-şi permit luxul de a-i dota pe copii cu produse originale. „Găseşti în Bazar tot ce vrei. Poţi face economii serioase dacă ştii ce să cumperi. Dacă are grijă de ele le are şi la anul“, spune Iulian Stan, tatăl unui copil de şapte ani, căruia i-a cumpărat o pereche de patine ieftine. În vreme ce vânzătorii de „chinezării“ de sezon fac bani frumoşi, în magazinele care comercializează echipament de calitate bate vântul.  Puţini se îndură să cheltuiască 4.000 de lei pe o costumaţie completă şi pe perechea de schi aferentă.


Protejarea genunchilor şi a coatelor, esenţială


„Am adus modele noi, însă oamenii preferă să nu mai fie la modă, dar să aibă bani în buzunar. Sunt scumpe într-adevăr, dar merită. Aducem cel mult câte un model din fiecare deoarece riscăm să vină primăvara şi să nu vindem nimic. De la începutul sezonului dacă am avut un client pe zi să cumpere ce avem mai ieftin în magazin“, povesteşte Vlad Codriniuc, vânzător la un magazin cu echipamente de iarnă. Medicii îi sfătuiesc pe sucevenii amatori de sporturi de iarnă, indiferent de pretenţiile lor în materie de echipament, să se protejeze măcar împotriva căzăturilor. Astfel, atât pe pârtie, cât şi la patinoar, sunt recomandate genunchiere şi cotiere. Protezele speciale pot preveni fracturi, luxaţii, dar şi banalele zgârieturi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite