Paşte în Tenerife sau la schi în Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucevenii pot să se bronzeze de Paşte în Tenerife
Sucevenii pot să se bronzeze de Paşte în Tenerife

În funcţie de ofertă, unele agenţii nu au avut niciun client, iar altele au fost asaltate de suceveni. Cea mai căutată destinaţie este Bulgaria.

Cei care vor să se bronzeze de Paşte scot din buzunar, pentru şase nopţi de cazare, între 500 şi 800 de euro de persoană. De exemplu, un sejur în Tenerife, cu şase nopţi de cazare, transport, masă şi asistenţă turistică, ajunge la 679 de euro de persoană. Un preţ similar îi aşteaptă pe cei care doresc să meargă de Paşte în centrul financiar al Emiratelor Arabe, Dubai: 695 de euro pentru un sejur de cinci nopţi, cu transport şi mic dejun inclus. Israelul este un alt loc căutat de sucevenii care vor să primească Lumina Sfântă.


O excursie de şapte zile cu autocarul în Israel este în jur de 600 de euro. „Am ales să plec cu soţia şi copiii în Israel pentru a lua Lumina direct de pe locurile sfinte. E prima dată când mergem acolo şi avem mari emoţii. Din cele auzite, Paştele la locurile sfinte este minunat“, ne-a declarat Marian B., om de afaceri.

Sucevenii nu renunţă la tradiţii


Sucevenii care nu-şi permit luxul de a-şi petrece Sărbătorile pascale prin locuri exotice sau nu vor să renunţe la tradiţie, aleg să celebreze Învierea Domnului în ţări ortodoxe. Bulgaria este în topul preferinţelor de acest gen. „Sucevenii nu vor să renunţe la tradiţie şi aleg de obicei, în această perioadă, Bulgaria, Grecia, ţări ortodoxe unde pot să participe la slujba de Înviere. Mai puţin se vând în această perioadă sejururile în capitalele din ţările europene. Oricum, cererea din acest an a crescut cu 20% faţă de anii trecuţi, cu toate că e an de criză. Explicaţia este reducerea de preţuri de până la 40% şi ofertele pe care le avem“, a explicat Roxana Pădurariu, directorul unei agenţii de turism din Suceava.


Pentru a scăpa de pregătirile de Paşte, unii suceveni preferă să-şi petreacă Sărbătorile la o pensiune unde este totul asigurat. „Am hotărât să plec cu soţul de Paşte la Sinaia. Stăm trei zile acolo, la un hotel de patru stele, cu masă inclusă cu doar 350 de lei de persoană. Dacă am fi stat acasă am fi cheltuit mult mai mult, aşa că sunt convinsă că am făcut o alegere mai bună“, este convinsă Irina Petrariu, inginer. Cei care rămân în Bucovina şi îşi petrec Sărbătorile la o pensiune din zonă, vor scoate din buzunar ceva mai mult, între 500 şi 1.000 de lei de persoană, în funcţie de  numărul de zile şi condiţiile de cazare de la pensiune.

Sejur de 80 de euro la schi
De Paşte, sucevenii împătimiţi de sporturile de iarnă pot să plece în Austria la schi. Pentru o noapte într-un hotel de trei stele din Zell Am See, sucevenii pot plăti de la 35 de euro până la 80 de euro. Agenţiile de turism sucevene susţin că au avut şi astfel de cereri, pe care le-au onorat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite