Pârtiile din Suceava se vor deschide în prima zi de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stratul de zăpadă pe pârtiile din Suceava este de doar 10 cm. Administratorii pârtiilor au pus tunurile de zăpadă în funcțiune și așteaptă să ningă. Cel mai probabil pârtiile vor fi deschise peste două zile.

În judeţul Suceava sunt şase pârtii care pot fi folosite de amatorii de schi. Cea mai lungă pântie de schi din judeţ se află în municipiul  Vatra Dornei care atrage anual mii de turişti. Pârtia „Dealul Negru“ are o lungime de 3.000 de metri şi  este dotată cu telescaun şi două babyschiuri. Tot în Vatra Dornei se află alte două pârtii, „Parc“ şi „Veveriţa“. Pârtia „Parc“ are o lungime de 1.000 metri, are două teleschiuri şi un babyschi, în timp ce pârtia „Veveriţa“ are o lungime de 820 de metri.

Preţurile au rămas aceleaşi ca şi anul trecut, astfel la telescaun pentru o urcare biletul este de 10 lei în timp ce urcarea cu teleschiul costa 4 lei. Echipamentul de închiriat costă între 25  şi 45 de lei în funcţie de calitate şi de mărime. "Zăpada e mică, de doar 10 centimetri. Dacă va ninge, peste două zile e posibil să se se poată schia", ne-a spus Petre Ariciuc, șeful Salvamont Vatra Dornei.

Pârtia „Şoimul“ din Gura Humorului este o altă pârtie unde turiştii vor putea schia în această iarnă. Pârtia are o lungime de 1.462 metri lungime fiind una dintre cele mai dificile din ţară. Pârtia are o înclinare medie de aproximativ 20%, altitudinea maximă fiind de 756 metri. Aceasta este dotată cu cinci tunuri de zăpadă şi nocturnă. O urcare si o coborare cu telescaunul costa 10 lei, cei prezenţi putând beneficia de bonusuri la cartelele de reîncarcare dacă urcă de mai multe ori. Spre exemplu, o cartelă cu 6 urcări costă 50 de lei, una cu 9 urcări 65 de lei, în timp ce una cu 30 de urcări costă 150 lei.

"Momentan nu se schiază, dar estimăm că de Crăciun va fi funcțională pârtia, dacă va ninge așa cum s-a spus. Oricum tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune. Până de Revelion noi preconizăm că se va putea schia în cele mai bune condiții", ne-a spus Ionela Chișovan, purtătorul de cuvânt al Complexului Turistic Gura Humorului.

Pârtia de schi din Mălini este o altă pârtie de categorie uşoară spre medie şi are o lungime de 800 de metri, având o pantă de 19%. Din acest an, pârtia va avea şi patru tunuri de zăpadă ce au fost achiziţionate în urma unui proiect pe fonduri europene. Primaria, cea care adminstrează pârtia, va menţine şi în aceată iarnă aceleaşi preţuri ca în ultimii doi ani. Un abonament pe zi la pârtie costă 50 de lei, iar închirierea echipamentului costă 5 lei pe oră. „Așteptăm să ningă și sperăm să se poată schia de Crăciun , dacă nu, măcar să se poată intra cu sania“, ne-a spus primarul localităţii Mălini Petru Nistor.

O altă pârtie din judeţul Suceava este pârtia din Cârlibaba care are două tronsoane de o lungime totală de 1700 m. Este dotată cu două teleschiuri, iar o urcare costă 4 lei. Închirierea unui echipament pentru schi costa între 5 şi 10 lei pe oră. Nici aici pârtia nu a fost deschisă din cauza stratului subțire de zăpadă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite