Pârtie nouă de schi la Gura Humorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtia de la Mălini era până acum singura opţiune accesibilă sucevenilor.
Pârtia de la Mălini era până acum singura opţiune accesibilă sucevenilor.

Humorenii aşteaptă aproximativ 65.000 de vizitatori în această iarnă datorită noii atracţii turistice, care beneficiază de teleschi şi nocturnă pe tot traseul.

Turiştii care vor alege să petreacă Sărbătorile de Iarnă în Bucovina, dar şi locuitorii judeţului Suceava, vor avea la dispoziţie de săptămâna viitoare patru pârtii unde pot schia sau pot merge la săniuş. Cel mai nou amplasament va fi inaugurat chiar în prima zi de Crăciun, la Gura Humorului. Pârtia are o lungime de 1.487 de metri  şi o diferenţă de nivel de 283 de metri.


„Pârtia şi instalaţiile pentru nocturnă au fost deja instalate. Mai trebuie doar să o omologăm şi să utilăm anexa care va găzdui salvamontiştii şi punctul sanitar“, a explicat Gheorghe Andronic, consilier în cadrul biroului de dezvoltare locală şi managementul proiectelor din Gura Humorului.
Telescaunul va putea transporta 1.200 de persoane pe oră, pe o distanţă de 1.330 de metri şi ajunge până la o altitudine de 780 de metri.


35.000 de turişti aşteptaţi în această iarnă


„Mie îmi place foarte mult să schiez şi mă bucur de pârtia de la Humor, mai ales că acum avem un copil în familie şi ne vom bucura de săniuş împreună“, a spus Cristian Găleată, inginer. Cei 35.000 de turişti aşteptaţi în această iarnă la Gura Humorului nu trebuie să se îngrijoreze dacă iarna va fi săracă în ninsori, pentru că pârtia este dotată cu cinci tunuri de zăpadă artificială.


Parcare de 300 de locuri


„Pe 25 decembrie este programată inaugurarea pârtiei. În această săptămână au fost făcute toate pregătirile pentru deschidere, testele necesare şi probele la telescaun“, a declarat Brânduşa Andronic, consilier local. Pârtia este catalogată de specialişti cu dificultate medie. Un plus faţă de Vatra Dornei este că la Humor va fi nocturnă pe tot traseul. Parcarea de la baza pârtiei este concepută pentru 300 de autoturisme şi nouă autocare. „Accesul la pârtie se face pe un drum reabilitat de 2.600 de metri cu două benzi pe sens“, a mai spus Gheorghe Andronic.


Turiştii care vin în judeţul Suceava pentru sărbătorile de iarnă mai au la dispoziţie alte trei pârtii de schi, două la Vatra Dornei, una la Mălini şi una la Câmpulung Moldovenesc. Cele de la Vatra Dornei se numesc „Parc“, cu o lungime de aproape cinci kilometri, şi „Veveriţa“, de 1.200 de metri. Cei 65.000 de turişti care vin iarna în Vatra Dornei au la dispoziţie instalaţii de teleschi, plus una de telescaun, care ajunge până la altitudinea de 1.250 de metri. Urcarea cu telescaunul costă 10 lei, iar cu teleschiul, 4 lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite