Parlamentarii toacă lunar 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii suceveni care ne reprezintă judeţul la nivel central cheltuiesc sume astronomice pentru chirie, telefon şi transport. Confortul personal al celor 14 senatori şi deputaţi este suportat integral din bani publici.

Parlamentarii suceveni au cheltuit numai luna trecută aproape 100.000 de euro. Sanda Maria Ardeleanu, Ioan Balan, Eugen Bejinariu, Gheorghe Coroamă, Gabriel-Dan Gospodaru, Mircea Irimescu, Ioan-Cătălin Nechifor, Dumitru Pardău, Ioan Stan, Eugen Urice, Sorin Fodoreanu, Gavril Mârza, Orest Onofrei şi Tiberiu Prodan sunt cei care reprezintă judeţul la nivelul Parlamentului.
Numai indemnizaţiile acestora ajung lunar la aproape 24.000 de euro.

Aproape de trei ori mai mult parlamentarii cheltuiesc pe cazare, deplasări în ţară şi străinătate sau facturile la telefon. În luna martie, cei 14 aleşi, au primit de la bugetul public peste 65.000 de euro. Mai mult, alte câteva mii de euro sunt alocate şi pentru întreţinerea birourilor parlamentare. În total, în martie, 96.952 de euro s-au cheltuit din bani publici pentru parlamentarii suceveni.

Chirii de 20.000 de euro

Cele mai mari cheltuieli aferente acestei luni sunt cele legate de cazarea în Capitală. Astfel, pentru cei 14 aleşi, din fondurile publice s-au alocat aproape 20.000 de euro.

Aleşii cazaţi în hotelurile din Bucureşti susţin că nu pot refuza aceste privilegii. „Costurile ar putea fi diminuate dacă am urma exemplul european, unde se alocă o sumă necesară pe zi. Chestorul Camerei Deputaţilor a decis şi a încheiat contracte cu unităţile hoteliere, iar noi nu putem interveni în această decizie“, a afirmat deputatul Cătălin Nechifor. Cheltuielile acestui parlamentar s-au ridicat în martie la peste 7.200 de euro. Acesta se află pe locul al nouălea în topul celor mai costisitori aleşi suceveni.

„Condiţiile de cazare sunt modeste“

Pe locul al treilea în acest clasament este parlamentarul Tiberiu-Aurelian Prodan, care a cheltuit în martie peste 7.700 de euro. „Cheltuielile sunt absolut normale pentru un colegiu care se întinde pe 35 de localităţi. Condiţiile noastre de cazare sunt modeste, contrar la ceea ce se spune“, a declarat Prodan.

Cel mai mult a cheltuit în martie parlamentarul Mircea Irimescu. Astfel, costurile cu acest ales au ajuns la 23.137 de lei, iar pentru cabinetul său au mai fost alocaţi alţi 10.431 de lei.

Deşi cheltuielile senatorului Orest Onofrei au depăşit în martie 7.386 de euro, acesta susţine că parlamentarii ar trebui să facă economie. „În semn de solidaritate cu oamenii, trebuia să începem de la noi reducerile cu indemnizaţiile şi costurile de transport şi cazare“, a declarat Orest Onofrei, senator.

Mai mult, deputatul Dumitru Pardău, care a folosit în martie peste 6.400 de euro, susţine că aceste costuri ar putea fi reduse. „S-a luat deja o decizie în sensul reducerii cheltuielilor deputaţilor cu 20% şi urmează să reanalizăm pentru a reduce şi mai mult“, a declarat Dumitru Pardău, deputat.

Topul cheltuielilor în luna martie:
1. Mircea Irimescu - 7.970 de euro;
2. Gavril Mârza - 7.890 de euro;
3. Tiberiu Prodan - 7.707 euro.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite