Suceava: Părinţii, nemulţumiţi de parcurile Sucevei (GALERIE VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Părinţii, nemulţumiţi de parcurile Sucevei (GALERIE VIDEO)
Suceava: Părinţii, nemulţumiţi de parcurile Sucevei (GALERIE VIDEO)

Edilii s-au împotmolit în programul de reabilitare a spaţiilor de joacă, dar promit să rezolve problema iluminatului. 

Bunicii şi părinţii suceveni se plâng de condiţiile din parcurile de joacă existente în oraş. Leagănele pline de rugină care scârţâie din toate încheieturile sau toboganele prea abrupte nu sunt singurele probleme semnalate. Faptul că nu există felinare care să le permită să-şi scoată copiii la joacă şi seara îi deranjează la fel de mult pe adulţi. „Lumina difuză de pe stradă nu ajunge, trebuie puse nişte becuri în părculeţe pentru că sunt părinţi care au timp doar seara să iasă cu cei mici. Vara nu este necesar, este lumină până târziu, însă acum se lasă întunericul de la ora 17.00 şi nu mi se pare normal să umblăm ca bezmeticii cu copiii de mână“, spune Iulia Covrig, mama unui băieţel de patru ani.

Doar 13 dintre cele 70 de parcuri au fost reabilitate

Şefii Primăriei spun că au planuri de reamenajare pentru toate spaţiile de joacă. „Cele 70 de parcuri din municipiu sunt prinse într-un program de reabilitare, însă până în prezent am reuşit să aducem la un stadiu decent doar 13. Acest lucru s-a întâmplat anul trecut“, a precizat Lucian Harşovschi, viceprimarul oraşului Suceava. Edilul spune că există un contract cu Rosal pentru construirea unui parc nou, la standarde europene, dar nu menţionează când vor fi reparate celelalte 57 de spaţii de joacă dărăpănate.

Şi la capitolul „iluminat“ edilii fac doar promisiuni. „Am fost sesizaţi şi vom lua măsurile necesare. În scurt timp vom remedia problema şi toate parcurile vor fi utilate cu becuri“, a adăugat Harşovschi. Cel mai populat parc pentru copii este cel de pe strada Universităţii, la câţiva metri de Primărie. Sucevenii sunt nevoiţi şi aici să-şi supravegheze copiii pe întuneric până la ora 20.00. „Se poate întâmpla o nenorocire. Ei sunt mici, ageri, nu văd unde calcă. Cad ei şi ziua, darămite seara? Am văzut felinare aprinse ziua, printre blocuri. Unul este chiar cum treci de Piaţa Mică spre Strada Vicol“, a spus Victoria Rotaru, bunică.

Mulţi părinţi suceveni se feresc să mai iasă cu cei mici la joacă în parcuri. „Eu îmi scot copilul în parc doar la plimbare. Toboganele sunt înalte şi poate cădea de la o înălţime destul de mare. Nu vreau ca din cauza iresponsabilităţii unora să aibă copilul meu de suferit“, mărturiseşte Elena Nagurnea, mămică.

Toboganele, un pericol pentru copiii mici

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite