PORTRET/ Victor Ionuţ Lupu - Trăieşte în ritm de hip-hop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul s-a apucat de muzică acum trei ani, timp în care ajuns de la statutul de învăţăcel la cel de compozitor de melodii.

Deşi provine dintr-o familie de artişti, atât părinţii cât şi unchii săi având tangenţe cu muzica, Ionuţ a ales iniţial să devină şofer de curse deoarece se simţea atras de viteză. Astfel, în şcoala generală, el s-a înscris la cursuri de carting, visând ca atunci când va fi mare să concureze împotriva greilor din Formula 1. „În fiecare săptămână eram lipit de televizor privind cursele de Formula 1 ori alte curse care erau difuzate. Mă atrăgea viteza şi de asta m-am înscris la carting“, priveşte tânărul în trecut.


Pasiunea pentru viteză s-a diluat însă repede astfel încât, după doar un an, a renunţat la şoferie pentru ca, din clasa a V-a, să se înscrie la cursuri de telegrafie. Dacă în domeniul cartingului suceveanul a rămas la stadiul de amator, în cadrul telegrafiei, datorită studiului şi perseverenţei, a reuşit ca, în decurs de trei ani, să acumuleze destule cunoştinţe astfel încât să aibă capabilitatea de a participa la diferite concururi desfăşurate, atât în Suceava, cât şi în ţară. „De cele mai multe ori m-am clasat pe locurile fruntaşe“, a precizat suceveanul.

Muzica, iubire veşnică
După trei ani de performanţe a renunţat şi la telegrafie, atras fiind din ce în ce mai tare de muzică. „Ascultam Bug Mafia, La Familia şi alte trupe din domeniu şi îmi doream să ajung ca ei, să fac şi eu muzică“, a povestit el. Astfel, sub îndrumarea mamei şi a rudelor, în 2007 a compus prima melodie.

„Tot în acel an am avut parte şi de primul meu concert, care a avut loc într-un club din Suceava. Am fost aşa demoţionat încât am uitat şi o parte din versuri, dar în cele din urmă a fost bine. M-au ambiţionat şi reacţiile pozitive de după concert“, a precizat Ionuţ Lupu. De atunci, tânărul a mai concertat de trei ori pentru suceveni şi o dată în Târgu Neamţ şi s-a axat din ce în ce mai mult pe compunerea de cântece.

„Am oferit melodii unor trupe din ţară, dar şi unei persoane din Croaţia. Stau câte cinci zile pe săptămână şi lucrez încontinuu la melodii pentru ca totul să iasă cum trebuie“, a explicat acesta. Cu toate acestea, el nu a ajuns niciodată la radio sau TV deoarece, susţine el, i-ar trebui 3.000 de euro pentru promovare. „Costă foarte mult ca să scoţi o melodie. Suma poate ajunge şi la 3.000 de euro deoarece totul costă. Numai ca să petreci o oră în studio trebuie să plăteşti 200 de lei“, a spus cu regret suceveanul. El refuză însă să se dea învins, dorindu-şi ca într-o zi să se afirme precum Timbaland ori alte numele celebre ale muzicii internaţionale.

Profil
Născut. 23 decembrie
1989, Suceava.
Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea Economia Comerţului, Turismului
şi Servicii.
Familie. Necăsătorit, singur la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
Cum se împacă economia cu muzica?
Nu prea se împacă, dar trebuie să urmez şi o facultate pentru că altfel nu ai şanse de supravieţuire. În plus, îmi plac şi chestiile legate de turism deoarece aşa aş avea oportunitatea de a cunoaşte lume nouă, de a afla lucruri noi.
Merită să investeşti în muzică având în vedere că mai toată lumea piratează CD-uri?
Dacă ştii să investeşti cu cap, merită să intri în industria muzicală. Poţi face bani nu numai din vânzarea albumelor, dar şi din parteneriate cu diferite firme ori evenimente. De asemenea, îţi poţi vinde melodiile pe internet către diferite firme specializate.

Ce-i place
Tânărului îi plac foarte mult plimbările şi arta, îndeosebi să admire diferite desene create de către prietenii lui. Totodată, acestuia îi mai place să fie înconjurat de prieteni şi să cunoască oameni noi şi să comunice cu ei.

Ce nu-i place
Având în vedere că petrece mai toată ziua în lumea muzicii, tânărul urăşte să fie trezit de dimineaţă. „De fiecare dată când sună deşteptătorul îmi vine să îl arunc pe geam“, a spus Ionuţ Lungu. În acelaşi timp, îi displac datele limită şi, mai ales, să se certe cu cei din jur.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite