Oul-gigant, mutat în Muzeul Satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Oul lui Flutur“ a atras multe critici după ce a fost instalat
„Oul lui Flutur“ a atras multe critici după ce a fost instalat

Oul uriaş din centrul Sucevei, care a fost omologat anul trecut drept cel mai mare ou de Paşte, va fi mutat la Muzeul Satului Bucovinean.

Decizia de a muta oul-gigant, confecţionat din fibră de sticlă, a fost anunţată de Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, care a explicat că centrul oraşului va intra în această primăvară în reabilitare. Mai exact, Primăria îşi propune să repare zona pietonală, să construiască o parcare subterană şi să refacă faţadele imobilelor.


La Muzeul Satului Bucovinean, acolo unde va fi mutat oul se mai găseşte un complex arhitectural alcătuit din mai multe case, un han, o moară şi o biserică, toate din lemn. Acestea au fost aduse din diferite zone ale judeţului şi amplasate pe o suprafaţă mai mare de teren situată aproape de Cetatea de Scaun. Oul înregistrat pe site-ul Academy of World Records este învelit cu o folie autocolantă, cu motive tradiţionale bucovinene şi cu semnul în formă de cruce, edilii sperând că până de Paşte oul să fie integral pictat.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite