Oraşul Suceava, şantier continuu încă patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile Sucevei sunt pline de tranşee de mai bine de doi ani după ce au fost sparte, asfaltate şi apoi iar sparte. Chiar şi aşa, sucevenii mai au de aşteptat cel puţin patru ani pentru ca oraşul să-şi recâştige liniştea.

Kilometri de conducte de apă şi canalizare vor fi înlocuite cu altele noi, iar pe alţi zeci de kilometri reţelele vor fi extinse spre cartierele mărginaşe.

„Faza a doua a programului ISPA, pe fonduri de post-mediu, va începe anul viitor, probabil în aprilie, când vor fi gata proiectele tehnice şi se vor demara licitaţiile“, a spus Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

Traficul, infernal din cauza lucrărilor

Proiectul prevede extinderea a 34 de kilometri de conductă pe 75 de străzi, în principal în cartierele Iţcani, Tătăraşi, Lanişte şi o parte din Burdujeni Sat, pe străzile care nu au fost prinse în prima etapă şi 34 de kilometri pe partea de canalizare, în principal în Iţcani.

Traficul infernal din Suceava le dă bătăi de cap şoferilor care nu mai respectă nici pietonii, nici regulile de circulaţie. Drept dovadă stau sutele de amenzi date şoferilor suceveni în fiecare zi.

„Nu ai cum să nu încalci regulile dacă trebuie să ajungi la muncă şi faci, în zilele de sărbătoare, marţea sau joia, 45 de minute de la spital până la bazar. Îmi vine să-mi iau bicicletă, dar mă tem că dă altul cu maşina peste mine“, ne-a spus Adrian Bucătariu, administrator la o firmă de materiale de construcţii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite