Suceava: Operatorul de apă, învins de birocraţia din Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Operatorul de apă, învins de birocraţia din Primărie
Suceava: Operatorul de apă, învins de birocraţia din Primărie

Municipalitatea nu şi-a dat acordul pentru ca locuitorii de pe strada Zorilor să nu rămână fără apă rece în weekend, deşi zona stă de cinci zile inundată.

De cinci zile, locuitorii de pe strada Zorilor privesc neputincioşi cum în faţa blocurilor se formează un adevărat lac de acumulare. Problema a apărut miercuri seară, când abia răsăriseră câteva firişoare de apă dintr-o conductă. În câteva ore, debitul s-a mărit îngrijorător, astfel încât în scurt timp balta a atins dimensiuni
îngrijorătoare.

„Miercuri seară a început să curgă apă. Joi, când m-am trezit, am văzut în faţa blocului un iaz. E atât de mare, încât m-aş putea scălda în el“, spune ironic Gheorghe T., localnic.

Au existat două intenţii pentru reparare

Locuitorii au sunat imediat la ACET să semnalizeze problema, dar echipele de muncitori
s-au „predat“ rapid în faţa defecţiunii tehnice şi a birocraţiei. „Mai toţi vecinii au sunat să anunţe problema, însă nici până astăzi nu s-a rezolvat nimic. Tare mi-e teamă că voi avea o factură uriaşă la apa rece“, afirmă Iuliana Pascal, pensionară.

 La câteva ore după ce au fost anunţaţi de conducta fisurată, la faţa locului a sosit o echipă care a încercat să intervină, însă iniţiativa nu a avut sorţi de izbândă. Totuşi, lucrătorii de la ACET au încercat şi a doua oară să rezolve problema, însă şi de această dată s-au dat bătuţi. „Am avut două tentative de a repara conducta, însă nu am reuşit. Este o avarie majoră, greu de intervenit deoarece conducta este de oţel, îmbinată cu azbociment“, a declarat Mihai Rusu, dispecer al ACET SA.

Primăria le pune beţe-n roate muncitorilor

Oficialii operatorului de apă au cerut acordul Primăriei pentru a opri apa în tot cartierul cu scopul de a înlocui ţeava defectă, însă s-au lovit de refuzul reprezentanţilor municipalităţii. „Nu ne-au dat voie să oprim apa şi să reparăm conducta. Aceştia au motivat că e weekend şi că locuitorii din zonă au doar apă rece, iar întreruperea le-ar cauza disconfort sucevenilor“, a adăugat lucrătorul ACET.

Reparaţiile pot fi făcute de astăzi


Cel mai optimist termen pentru înlocuirea ţevei este astăzi, când se va putea opri furnizarea apei reci. Între timp, „lacul“ este direcţionat în reţeaua de canalizare cu ajutorul unei improvizaţii. Muncitorii ACET au creat un dig pentru ca apa să se scurgă în canalizarea oraşului. „Ne afectează foarte tare balta de aici însă încercăm să rezolvăm cumva problema“, a declarat unul dintre muncitorii de pe şantier.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite