Operatori de pariuri sportive şi de jocuri de noroc amendaţi de Protecţia Consumatorilor Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia s-au ales cu câte o amendă de 3.000 lei pentru că au indus în eroare consumatorii.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a înregistrat în ultima lună cinci reclamații la adresa firmelor de pariuri sportive şi a celor de jocuri de noroc.

Potrivit comisarilor suceveni, patru persoane au reclamat o societate unde se fac pariuri sportive, iar cea de-a cincea o sală de jocuri de noroc.

Cei patru suceveni au cumpărat pe data de 14 ianuarie 88 bilete, în valoare de peste 2.000 lei, pentru campionatul de Snooker, crezând că pariul lor este valabil pentru data de 16 ianuarie, când a avut loc finala campionatului. Intenția lor era de a paria pentru data de 16 ianuarie, însă, ulterior, au constatat că biletele lor erau pentru un campionat care urmează să se desfășoare abia în luna aprilie.

Verificând aspectele sesizate de consumatori, s-a constatat că în nicio formă - afişaj, pe bilet, anexe la bilet - nu se ofereau clienţilor informaţii privind data de desfăşurare a evenimentului sportiv pentru care se făceau pariurile. Informarea nefiind clară, corectă şi precisă, s-a creat confuzie, consumatorii putând fi induşi în eroare“, a declarat Elena Oanea, şefa CJPC Suceava.

Operatorul economic a fost sancţionat cu o amendă de 3.000 lei şi a returnat clienţilor suma de 2.000 de lei pe care au plătit-o pentru biletele respective.

Suceveanul care a reclamat la Protecţia Consumatorilor sala de jocuri de noroc a spus comisarilor că nu sunt afişate instrucțiuni privind modul de desfășurare a jocurilor, paşii pe care trebuie să-i parcurgă jucătorul şi nici moneda care se utilizează la jocuri. „Din aceste motive se întâmplă ca uneori clienţii să piardă sume de bani“, a specificat Elena Oanea.  
                       
Comisarii au aplicat şi în acest caz o amendă contravențională în cuantum de 3.000 lei şi au dispus măsura remedierii imediate a deficienţelor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite