Ofertele de Sărbători, ocolite de suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Pădurariu, şefa unei agenţii de turism, a scos pe piaţă oferte de petrecere a sărbătorilor
Roxana Pădurariu, şefa unei agenţii de turism, a scos pe piaţă oferte de petrecere a sărbătorilor

Agenţiile de turism au scos pe piaţă pachete pentru cei care vor să petreacă de Crăciun ori Revelion, dar n-au succes. Preţurile sunt ca şi anul trecut, însă acest lucru este insuficient pentru a-i atrage pe clienţi.

După aproximativ o săptămână de când a avut loc târgul ofertelor de iarnă, agenţiile nu au vândut niciun pachet. „Sunt prea scumpe ofertele. Cu 2.000 de lei trăiesc două luni. N-am să dau atâţia bani, chiar şi pentru Revelion. În străinătate, ajung doar dacă am să câştig la Loto“, a spus Iulia Mardare, educatoare.

Agenţii explică lipsa interesului pentru bilete prin faptul că sucevenii se hotărăsc pe ultima sută de metri unde să plece. „Aşteptăm primii fulgi de nea pentru că atunci e momentul declanşator şi mai aşteptăm ca oamenii să scoată salariile la sfârşitul lunii“, a spus o agentă de turism.

Excursie în Laponia

Pentru sucevenii cu bani, agenţiile de turism au pregătit locuri exotice pentru sărbătoarea de Crăciun. Excursia vedetă din această iarnă este cea programată în Laponia, la Rovaniemi, unde un sejur de şapte nopţi, cu totul inclus, costă 1.299 de euro de persoană. O altă ofertă de lux este un sejur de opt  zile în Cuba, de 1.899 de euro. Sărbătorile în Europa se pot face la Viena, costul unui pachet de cinci nopţi, cu mic dejun, fiind de 250 de euro de persoană.

De Revelion, preţurile sunt mai mari. Un pachet de şapte nopţi, cu demipensiune şi cină festivă costă 449 de euro de persoană. La Praga, pentru şase nopţi preţul este de 399 de euro, în timp ce la Paris patru nopţi costă 499 de euro de persoană. „Ca noutate avem în acest an Revelion la Berlin, cu 425 de euro pentru patru nopţi cu mic dejun şi transport cu avionul“, a spus Roxana Pădurariu, directorul unei agenţii din Suceava.

Bucovina este pentru cei bogaţi

Oferta în pensiunile româneşti este şi ea variată. Cei care aleg să petreacă Crăciunul în Bucovina vor plăti între 300 şi 500 de lei pentru trei nopţi cu demipensiune şi masă festivă de Crăciun, plus plimbări cu sania. În cazul Revelionului, preţurile variază de la 1.000 până la 2.000 de lei de persoană pentru cinci nopţi de cazare.

„Ofertele sunt pentru cei care au bani, în general oameni de afaceri şi cei care au venituri peste medie. Dacă biletele nu se vor vinde, probabil pensiunile vor mai lăsa din preţ înainte de Sărbători“, a precizat Roxana Pădurariu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite