Suceava: Oferta de locuri de muncă, la jumătate faţă de 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Oferta de locuri de muncă, la jumătate faţă de 2008
Suceava: Oferta de locuri de muncă, la jumătate faţă de 2008

Conform statisticii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), peste 17.000 de suceveni trăiesc din ajutorul de şomaj. Mulţi dintre aceştia încearcă zilnic să-şi găsească

Conform statisticii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), peste 17.000 de suceveni trăiesc din ajutorul de şomaj. Mulţi dintre aceştia încearcă zilnic să-şi găsească o slujbă în condiţiile în care locurile de muncă apar la Suceava tot mai sporadic.

Oficial, conform datelor făcute publice de AJOFM , în municipiu sunt disponibile în acest moment doar 12 locuri de muncă. Câteva firme din oraş au scos la concurs un post de statistician, unul de lucrător la bucătarie, nouă prelucrători topitură sticlă la ţeavă şi unul de vânzător.

Ofertă generoasă în provincie

Sucevenii dornici să muncească pot lua în considerare opţiunea de a se muta în alte oraşe din judeţ, în condiţiile în care la Fălticeni ori la Vatra Dornei sunt înregistrate 50, respectiv 40 locuri de muncă. Printre slujbe se numără cele din construcţii, industria confecţiilor ori cele de asistenţi medicali. „Oferta s-a redus la jumătate faţă de anul trecut, iar numărul şomerilor a crescut“, a declarat Cristian Şologon, director AJOFM Suceava.

50 de locuri la cules cartofi

Cei ce doresc să muncească sezonier au la dispoziţie aproximativ 50 de locuri de muncă, puse la dispoziţie de Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare Agricolă Suceava (SCDA). „Lucrările trebuiau să înceapă, însă am avut câteva probleme cu utilajele agricole. Vom începe munca după data de 14 septembrie. Este nevoie de aproximativ 50 - 70 de muncitori, pentru culegerea cartofilor precum şi pentru sortarea acestora“, a declarat Gheorghe Beldiman, inginer în cadrul
SCDA Suceava. Aceste locuri de muncă sunt disponibile doar pentru perioada sezonului agricol de toamnă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite