Obiecte tradiţionale şi filme 3D la Rădăuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizitatorii pot învăţa tehnici de prelucrare a lutului şi textilelor, dar pot merge şi la cinematograful din oraş. Filmele 3D rulează şi la cererea grupurilor mai mari de zece persoane. Grădina Zoologică şi patinoarul sunt alte atracţii turistice.

 Sucevenii care nu s-au hotărât încă ce vor face în acest weekend pot alege să îşi petreacă timpul liber în Rădăuţi. Cei care vor ajunge aici au o gamă variată de petrecere a timpului liber. Aceştia pot viziona un film în format 3D la Casa de Cultură din Rădăuţi, singurul cinematograf de acest tip din Bucovina. Biletul de intrare costă 15 lei.

Astfel, sucevenii trebuie să ştie că sâmbătă rulează filme de la orele 11.00, 13.00, 17.00 şi 19.00, iar duminică de la 15.00, 17.00 şi 19.00. Casa de Cultură Rădăuţi deţine în prezent mai multe filme în format 3D, printre care „Avatar“, „Rezident Evil: Afterlife“, „Alice in Wonderland“ şi multe altele.

Potrivit reprezentanţilor, Casei de Cultură, dacă numărul doritorilor care vor să vizioneze un anumit film este mai mare de zece, aceştia pot să îl vadă şi în afara orelor din program dacă fac rezervări.

Obiecte etnografice în zece săli

Cinematograful a fost construit la sfârşitul anului trecut cu doar 15.000 de euro de edilii din Rădăuţi. „Ideea mi-a venit în urma mai multor vizite în străinătate şi la solicitările tinerilor rădăuţeni şi ale fetelor mele“, a spus Aurel Olărean, primarul municipiului Rădăuţi.

De asemenea, sucevenii pot să viziteze Muzeul Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ“. În zece săli diferite din clădire sunt prezentate tehnici tradiţionale de prelucrare a lutului, a materialelor textile, dar şi unelte folosite în gospodăriile bucovinenilor, o parte dintre ele regăsindu-se şi acum la sătenii din zonă.

„Vin mulţi vizitatori să vadă obiectele etnografice. Turiştii din ţară şi din străinătate vor să vadă mănăstirile din Moldova. Vara ne trec pragul muzeului localnicii care se întorc în concediu din străinătate“, ne-a explicat Aurica Postolache, conservator al muzeului.

Expoziţie de podoabe în luna martie

Pe lângă acestea, muzeul mai are la dispoziţie o sală de expoziţii temporare unde sunt expuse obiecte aflate în patrimoniul muzeului şi care nu se regăsesc în cele zece săli. 
Spre exemplu, în perioada Sărbătorilor de Iarnă au putut fi văzute diferite măşti folosite de grupurile de urători, în timp ce din luna martie vor fi expuse podoabe. Uşile muzeului sunt deschise în fiecare zi pentru vizitatori, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 17.00, iar în weekend între orele 8.00 şi 16.00.

Adulţii trebuie să plătească 4 lei pentru un bilet de intrare, iar copiii 1 leu. Pe lângă acestea, Grădina Zoologică din oraş este deschisă zilnic pentru vizitatori, preţul de intrare fiind la fel ca cel de la muzeu. Patinoarul din centrul oraşului poate fi un alt punct de distracţie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite