O vulpe turbată a fost prinsă într-o scară de bloc din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce echipa de ecarisare din cadrul DSVSA a identificat  animalul în podul unei clădiri din zona magazinului Bucovina, de unde a sarit pe fereastră și a dispărut, a fost văzut în curtea Spitalului Județean Suceava și apoi în scara unui bloc de pe Aleea Zorilor.

Aici a fost în sfârșit capturată de către un localnic cu ajutorul unui mincioc de pescuit și introdusă într-un sac, fiind preluată de personalul serviciului de ecarisaj. După capturare a fost introdusă într-o cușcă și ținută sub observație directă și permanentă a DSVSA Suceava. În tot acest timp vulpea s-a comportat normal fără a manifesta semne clinice deosebite și având un comportament liniștit fapt ce pledează pentru instalarea progresiva a unei stări de pareză ce a condus în final la moartea animalului luni după-amiază, fiind adusă la Laboratorul sanitar veterinar Suceava în vederea precizării diagnosticului.

În urma efectuării examenului de laborator, specialiștii  DSVSA Suceava au pus diagnosticul  de rabie. Reprezentanții DSVSA au înștiințat DSP Suceava, RNP și AJVPS precum și Primăria Municipiului Suceava în vederea instituirii măsurilor legale ce se impun în astfel de situații.

"Reamintim tuturor cetățenilor obligația de a informa  de urgență DSVSA Suceava sau orice medic veterinar ce deservește zona, atunci cand  se constată prezența unor vulpi ce pot fi suspecte de turbare inclusiv câini sau pisici, animale ce pot proveni din zona silvatică din apropiere pentru a preveni contactul acestora cu câini vagabonzi sau alte animale domestice precum și cu oameni, fapt ce ar putea avea urmări deosebit de grave în transmiterea infecției cu virusul rabiei", a declarat Petrea Dulgheru, directorul DSVSA Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite