O treime dintre suceveni optează pentru paşapoarte electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paşaportul nou va fi eliberat în cel mult 14 zile
Paşaportul nou va fi eliberat în cel mult 14 zile

Două treimi dintre cereri au fost pentru paşapoarte temporare simple, şi anume 17.466, iar pentru paşapoarte electronice simple, 9.616 cereri.


Într-un an de la introducerea paşapoartelor electronice, la Suceava s-au eliberat 9.616 de astfel de documente. Doar o treime din sucevenii care s-au adresat Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple au ales să-şi facă paşapoarte electronice, restul au optat pentru cele temporare.

Datele puse la dispoziţie de instituţie arată că în intervalul  23 noiembrie 2009 – 23 noiembrie 2010 s-au înregistrat 28.884 cereri de eliberare a paşapoartelor. Dintre acestea, 27.082 au fost eliberate la ghişeele Serviciului şi 1.802 la misiunile diplomatice din străinătate.

Două treimi dintre cererile primite au fost pentru paşapoarte temporare simple, şi anume 17.466, iar pentru paşapoarte electronice simple 9.616 cereri. La noi s-a făcut o campanie agresivă împotriva paşapoartelor electronice care, se pare, a avut efect printre suceveni”, a informat comisarul şef de poliţie Angela Cleopatra Irimia, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava. Aceasta a precizat că de la un an la altul solicitările de paşapoarte au înregistrat o scădere, motivată de posibilitatea persoanelor peste 14 ani de a călători în statele membre ale Uniunii Europene pe baza cărţii de identitate.

Nu am nimic împotriva paşapoartelor biometrice. Eu am fost vara aceasta în Grecia pe bază de buletin şi nu mi-am mai făcut un paşaport nou”, ne-a spus Roxana Chiriac, casnică.


Pentru un paşaport temporar simplu sucevenii vor scoate din buzunar 216 lei şi vor putea intra în posesia lui fie în aceeaşi zi, fie după cel mult trei zile lucrătoare. Acesta este valabil un an de zile. Paşaportul electronic simplu, emis în 14 zile calendaristice, costă 276 de lei şi are o valabilitate de cinci ani. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite