O treime din locuinţele din Suceava au fost recenzate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recensământ 2011
Recensământ 2011

Cel mai bine stă comuna Arbore, unde peste 51% din locuinţe au fost recenzate, în timp ce localitatea Suceviţa se află în coada clasamentului cu cele mai puţine locuinţe catagrafiate, respectiv 14%. De la începutul recensământului şi până astăzi, 70 de recenzori au fost înlocuiţi.

De la debutul campaniei şi până azi, la ora 12.00, în judeţul Suceava au fost recenzate 96.153 locuinţe şi 257.682 persoane, ceea ce reprezintă un procent de 33,71% din total, potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Suceava.

"Campania  de culegere a datelor este cea mai avansată în comuna Arbore, unde s-au recenzat  1391 locuinţe, reprezentând  51,79% din total, iar cel mai scăzut nivel se înregistrează în comuna Suceviţa, unde s-au recenzat până în prezent 300 locuinţe, adică 14,66 %", a declarat Monica Tătaru, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.

La serviciile de permanenţă instituite la cele 114 primării şi la Instituţia Prefectului judeţul Suceava, 255 de suceveni au sunat pentru a cere informaţii despre recenzori, despre datele de contact ale acestora, cât şi despre data la care sunt programaţi pentru recenzare.

43 de recenzori suceveni s-au retras până azi, nemulţumiţi de banii prea puţini

"Până în prezent, la nivelul judeţului Suceava nu au fost semnalate evenimente deosebite, fapt pentru care Prefectul Judeţului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, apreciază solicitudinea cu care populaţia a răspuns până acum şi solicită, totodată, ca toţi factorii implicaţi să realizeze toate etapele necesare, astfel ca la data de 31 octombrie 2011, să încheiem campania de culegere a datelor", a mai spus Monica Tătaru.

La nivelul judeţului Suceava se estimează un număr de 285.251 locuinţe ce vor fi recenzate până la data de 31 octombrie, pentru care au fost  înfiinţate 2972  sectoare de recenzare, ce sunt acoperite de 3530 recenzori. Au fost înlocuiţi până în prezent 70 de recenzori.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite