UPDATE Mama care şi-a înjunghiat copilul pentru că i-a cerut de mâncare, reținută de Poliția Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa minorului nu a fost pusă în pericol, însă poliţiştii o cercetează pe mamă în stare de libertate pentru lovire, iar Protecţia Copilului a demarat o anchetă în acest caz.

UPDATE ora 12.00: Laurenţiu Ioan Manolache va fi externat în cursul zilei de astăzi sau de mâine. Tatăl lui a fost anunţat că poate veni să-şi ia copilul acasă. „Băiatul se simte foarte bine, este de externat. Până acum nu a venit nimeni să-l viziteze", a declarat Tiberius Brădăţan, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava.

Mama copilului de 12 ani se află în arestul IPJ Suceava, unde a stat timp de o zi. Va pleca în aproximativ o oră spre Tribunalul Fălticeni, unde va afla dacă va fi judecată în libertate sau dacă va fi reţinută pentru 29 de zile. „Ea nu fugise după ce comisese fapta, ci fusese prea beată şi nu se putea deplasa", a precizat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Suceava au discutat şi cu băiatul şi cu membrii familiei sale - tatăl şi cei doi fraţi mai mari. Laurenţiu Ioan Manolache doreşte să se întoarcă acasă la ei, dar nu mai vrea să stea cu mama sa. „Copilul va merge acasă după ce va fi externat. Tatăl şi fraţii săi lucrează, au gospodărie şi pot avea grijă de el. Noi îi vom monitoriza în continuare", a susţinut Florin Tărnăuceanu, director la DGASPC.

UPDATE ora 19.15: Polițiștii suceveni care anchetează cazul copilului înjunghiat de mama sa în seara zilei de duminică au reușit să vorbească în cursul după-amiezii de azi cu femeia, după ce aceasta și-a revenit din beție. Concluziile lor au dus la reținerea mamei pentru 24 de ore. ”În cursul zilei de mâine inculpata va fi prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, a declarat Ionuț Epureanu, inspector în cadrul IPJ Suceava.

UPDATE ora 14.45: Copilul a cerut ceva de mâncare, iar mama, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fără un motiv anume, l-a înjunghiat cu un cuţit pe fiul ei, de 12 ani, în abdomen“, a declarat Ionuţ Epureanu, inspector în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale se poate schimba încadrarea juridică a faptei. Dacă se va dovedi că mama nu-i oferă condiţii bune de trai, copilul ar putea fi dat într-un centru de plasament. Anchetatorii urmează să stabilească unde se afla tatăl băiatului înjunghiat de mama sa, la fel ca şi cei doi fraţi ai acestuia, de 17 şi, respectiv 18 ani.

Băiatul este bine. Plaga nu a fost profundă, cam de 1 cm, şi nu a perforat peretele abdomenului astfel încât să-i pună viaţa în pericol. Va sta internat o săptămână“, a spus Tiberiu Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava.

Ora 13.40: Femeia se afla în stare de ebrietate în momentul în care copilul de 12 ani i-a cerut de mâncare. În acel moment, fără un motiv anume, mama a luat un cuţit şi l-a înfipt în abdomenul copilului său, rănindu-l uşor.
 
Minorul a fost transportat la Spitalul municipal Fălticeni, ca mai apoi să fie transferat la secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean Suceava. Viaţa minorului nu a fost pusă în pericol, însă poliţiştii o cercetează pe mamă în stare de libertate pentru lovire, iar Protecţia Copilului a demarat o anchetă în acest caz.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite